Уряд затвердив розподіл субвенції на модернізацію харчоблоків

Кабмін затвердив розпорядження «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання обладнання, створення та модернізацію (проведення реконструкції та капітального ремонту) їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти у 2024 році»

Уряд затвердив розподіл субвенції на модернізацію харчоблоків

Чи подавати до органів Казначейства протокол УО як підтвердний документ

На модернізацію харчоблоків у школах цьогоріч було виділено 1,5 млрд гривень. Ці кошти є вагомою підтримкою громад на шляху реалізації реформи шкільного харчування, яка була ініційована першою леді України Оленою Зеленською в 2020 році. 

Кошти субвенції розподілено на 159 проєктів, відібраних на конкурсній основі відповідно до Порядку та умов надання субвенції, затверджених Кабінетом Міністрів України. Однією з умов отримання субвенції було підтверджене співфінансування з місцевого бюджету, мінімальний розмір якого відповідає індексу податкоспроможності громади.

Заявки подавали для отримання державної субвенції на придбання обладнання та модернізацію харчоблоків у закладах загальної середньої освіти через екосистему DREAM, яка дала змогу автоматично формувати рейтинговий список проєктів відповідно до розрахунку їхньої пріоритетності за бальною системою.

Оцінювання відповідності проєктних заявок вимогам та критеріям здійснювалося комісією МОН, до роботи якої були залучені незалежні експерти. Остаточний добір проєктних заявок з метою формування пропозицій щодо розподілу субвенції між окремими місцевими бюджетами відбувався під час засідань комісії за участю представників ОВА та територіальних громад.

Для чого це потрібно

Надання субвенції є важливим кроком для реалізації однієї зі стратегічних цілей реформи шкільного харчування – модернізації інфраструктури та спрямовано на поліпшення умов харчування учнів і педагогів у школах. Модернізація їдалень і харчоблоків дасть змогу забезпечити якісне та безпечне харчування.

Головне:

  1. Відібрані заклади отримають можливість придбати сучасне обладнання та провести реконструкцію або капітальний ремонт їдалень та харчоблоків.
  2. Усі роботи будуть виконані з використанням новітніх технологічних процесів, поліпшенням показників енергоефективності, дотриманням принципів системи НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points – аналіз безпечності харчових продуктів), пожежної і техногенної безпеки, доступності для маломобільних груп населення, а також відповідно до вимог Кодексу 4:2024 «Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку відповідно до моделей організації харчування».
  3. Очікується, що до кінця навчального року всі 159 шкіл, які отримали фінансування, матимуть повністю оновлені харчоблоки, оснащені новітнім технологічним обладнанням відповідно до сучасних стандартів і вимог.

Джерело: офіційний сайт МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
73

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
174

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14237

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
5949

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді