У Казначействі вирішили, як реєструватимуть договори на постачання природного газу

Реєстрацію договорів на постачання природного газу бюджетним установам та організаціям у 2021—2022 роках Казначейство обговорило з представниками Мінрегіону, НАК «Нафтогаз України», ТОВ Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», ДП «Прозорро».

Переговорна процедура для закупівлі теплопостачання

У Казначействі вирішили, як реєструватимуть договори на постачання природного газу

Одна з умов примірного договору постачання природного газу бюджетним установам та організаціям визначає, що постачальник передає споживачу замовлений природний газ у період з жовтня 2021 року до грудня 2022 року.

Водночас зобов'язання розпорядника/одержувача бюджетних коштів, строк дії якого перевищує один бюджетний період та відповідно до якого необхідно провести платежі протягом поточного та майбутніх бюджетних періодів, є довгостроковим зобов'язанням. Його органи Казначейства беруть на облік у межах бюджетних асигнувань з урахуванням календарного плану до довгострокового договору.

За довгостроковими бюджетними зобов’язаннями, строк дії яких перевищує один бюджетний період (довгострокові договори, більше одного року), суми в Реєстрі бюджетних зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів проставляються у межах планових показників поточного бюджетного періоду на підставі даних календарного плану до довгострокового договору.

Отже, органи Казначейства реєструватимуть бюджетні зобов’язання щодо постачання природного газу бюджетним установам та організаціям у 2021—2022 роках на підставі довгострокових договорів:

  • у межах бюджетних асигнувань;
  • з урахуванням календарного плану до договору.

До оплати за договором про закупівлю органи Казначейства перевіряють наявність річного плану, договору про закупівлю та звіту про результати проведення процедури закупівлі, що підтверджують проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та за результатами якої укладено договір про закупівлю. А, зокрема, за відсутності або невідповідності встановленим законодавством вимогам необхідних документів, вживатимуть заходів з недопущення проведення платежів із рахунка замовника згідно з узятим фінансовим зобов’язанням за договором про закупівлю.

Джерело: сайт Казначейства

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
126

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14733

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6051

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді