Мінекономіки планує збільшити поріг для процедур закупівель

UA RU
Дізнайтеся про пять змін, які Міністерство пропонує внести в Закон.

Мінекономіки планує збільшити поріг для процедур закупівель


Мінекономіки оприлюднило проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та інших законів України щодо удосконалення здійснення публічних закупівель». Цей законопроєкт містить важливі зміни до закупівельного законодавства.

СКАЧАТИ ПРОЕКТ

Перелічимо 5 пропонованих змін.

1. Якщо закупівлі товарів, робіт і послуг, вартістю до 50 тисяч замовник проводить в ЕСЗ, він застосовує:

• порядок проведення спрощених закупівель, та/або
• електронний каталог для закупівлі товарів.

2. Змінюються вартісні межі для:

• процедур закупівель — замовники 1-3-ї категорій проводитимуть їх, якщо вартість предмета закупівлі товару, послуги дорівнює або перевищує 500 тис. грн, а робіт — 1,5 млн грн; замовники 4-ї категорії — відповідно 1 млн грн та 5 млн грн;

• спрощених закупівель — замовники 1-3-ї категорій проводитимуть їх, якщо вартість предмета закупівлі товару, послуги менше ніж 500 тис. грн, а робіт — 1,5 млн грн; замовники 4-ї категорії — відповідно 1 млн грн та 5 млн грн.

3. На період дії карантину товари та послуги, необхідні для боротьби з COVID-19, замовники закуповуватимуть із застосуванням порядку проведення спрощених закупівель та/або з використанням електронного каталогу, незалежно від вартісних меж такої закупівлі.

Перелік таких товарів і послуг затверджує КМУ за поданням МОЗ.

4. З 1 січня 2022 року процедури закупівель, які розпочав тендерний комітет до 1 січня 2022 року, завершуватиме уповноважена особа. А організацію та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі згідно з Законом покладають на уповноважену особу.

5. За результатами відкритих торгів замовники зможуть укладати зарезервований контракт із підприємством або організацією, що заснована громадською організацією осіб з інвалідністю та отримала дозвіл на право користування пільгами з оподаткування відповідно до законодавства.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4168

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді