Розпочато будівництво шкільних укриттів коштом субвенції

Як громади облаштовують укриття: проміжні результати використання субвенції

Розпочато будівництво шкільних укриттів коштом субвенції

Вимоги до розрахунку договірної ціни у будівництві

У квітні команда МОН розпочала набір проєктів на отримання субвенції для ремонту і будівництва укриттів у школах. Цьогорічне державне фінансування становить 2,5 млрд гривень і сфокусоване на 8 прифронтових і прикордонних областях. Подання заявок відбувалося через цифрову екосистему DREAM.

Комісія МОН уже обрала 57 проєктів, на 50 з яких Уряд уже затвердив спрямування коштів до місцевих бюджетів. Тож громади освоюють кошти, проводять тендери та деякі з них вже розпочали будівельні роботи.

МОН оприлюднило проміжні результати

  1. Оголошено тендер: 26 об’єктів.
  2. Проведено тендер: 24 об’єкти.
  3. Підписано договори з підрядниками: 22 об’єкти.
  4. Будуються 8 об’єктів:
  • Запорізька область: 5;
  • Дніпропетровська область: 2;
  • Сумська область: 1.

Особливий прогрес – на Запоріжжі: зараз там будують 5 підземних шкіл. Ці укриття – повноцінні навчальні простори. Вони забезпечать безперервність освіти навіть у складних умовах прифронтового регіону.

Як зазначили в Запорізькій ОВА, усі 5 проєктів укриттів, які фінансують коштом субвенції, розроблено на основі проєктів повторного використання на платформі «Моя Фортеця». Укриття будують як підземні школи та 4 з них передбачають одночасне перебування 460 учнів і 40 працівників і 1 укриття розраховано 200 осіб.

Щомісяця громади надають інформацію про використання коштів та завантажують фотографії об’єктів на платформу DREAM, через яку вони подавали проєкти на субвенцію. Кожен охочий може ознайомитися з проєктами, статусом і кошторисом.

Джерело: офіційний сайт МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Документи переможця відкритих торгів з Особливостями

Закон України «Про публічні закупівлі» з урахуванням Особливостей № 1178 встановлює окремі вимоги до переможця закупівлі, що замовник має реалізувати у тендерній документації. Пояснимо, які документі та в якому вигляді має надати переможець торгів
4931

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскардити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
8149

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
2720

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді