«Агенція оборонних закупівель» стала найбільшим замовником дронів на Prozorro

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України є найбільшим замовником безпілотників у системі Prozorro

«Агенція оборонних закупівель» стала найбільшим замовником дронів на Prozorro

📽️ Організовуємо закупівельний процес у військовій частині

За даними електронної системи публічних закупівель, з початку 2024 року через конкурентні торги було закуплено дрони DJI Mavic 3E та 3T на суму 2,5 млрд грн. Цей показник становить понад 40% від загальної суми угод на дрони у конкурентних закупівлях на Prozorro.

«В умовах сучасної війни перевага часто визначає результат, тому закупівля безпілотників є одним з наших ключових пріоритетів. Для того, щоб наші військові мали все необхідне вчасно, ми повинні ефективно використовувати ресурси. Під час закупівлі вдалося зекономити 187 млн грн», – повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

При закупівлі цих дронів «Агенція оборонних закупівель» використовує спеціальну рамкову угоду в системі Prozorro. Це дозволяє приховати чутливу інформацію про учасників тендеру, одночасно забезпечуючи можливість для постачальників пройти кваліфікацію та брати участь у будь-який момент. У середньому на закупівлях дронів DJI Mavic 3E та 3T змагалися по 4 учасники.

«Для нас була важлива не лише максимальна ефективність при закупівлях дронів, у зв'язку з чим ми використовували систему Prozorro, а й забезпечити надійне постачання. У результаті ми провели 94 тендери на невеликі партії «мавіків», і, за підсумками конкурентних торгів, постачальниками стали 18 компаній», – зазначила директорка «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова.

Вона також додала, що ці заходи спрямовані на забезпечення українських військових необхідною технікою для виконання завдань на фронті, одночасно забезпечуючи економію та ефективне використання державних коштів.

Джерело: офіційний сайт МОУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
153

Методрекомендації щодо закупівель електроенергії: що передбачило Мінекономіки та в чому ризики замовників

Проведемо огляд Методрекомендацій Мінекономіки щодо закупівель електроенергії. Розберемо пропозиції щодо визначення очікуваної вартості, нюанси та ризики тендерної документації, технічних специфікацій, формульного ціноутворення, проєкту договору та умов щодо зміни ціни
276

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді