ДОТ оголосив закупівлі харчування для ЗСУ на друге півріччя

Закупівельна агенція Міноборони «‎Державний оператор тилу» оголосила в Prozorro закупівлі харчування для ЗСУ на друге півріччя 2024 року.

ДОТ оголосив закупівлі харчування для ЗСУ на друге півріччя

Обов’язкові закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі

Кількість лотів: 20. Загальна сума закупівель 22,1 млрд грн. Прийом пропозицій – з 17 травня (10:00) до 22 травня (00:00). 

«Своєчасне забезпечення військових харчуванням – це фундаментальна передумова успішного виконання ЗСУ бойових задач під час захисту країни. Наш обов'язок – вдосконалювати систему постачання, щоб кожен захисник та захисниця мали доступ до якісних продуктів у повному обсязі»‎, – зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Закупівлі відбуватимуться комплектами за оновленим каталогом продуктів харчування. Як і раніше, окремо буде закуповуватися вода та хліб. Відповідні  закупівлі планується оголосити на Prozorro наступного тижня.

Крім цього, у закупівельній стратегії передбачено декілька змін, спрямованих на забезпечення безперервності постачання та сприяння покращенню харчування військових. Серед них:

  1. Протидія демпінгу. Раніше під час аукціону гранична ціна могла бути знижена на 50-70%. Зараз цей показник – 40%, що забезпечить чесну конкуренцію та підвищить значимість нецінових критеріїв: своєчасності постачання продукції, високої якості, належних обсягів.
  2. Регіональна стратегія. Процедури закупівлі харчів відтепер поділені на три категорії за обсягами (великі, середні та малі) та лоти. У межах кожної процедури є обмеження щодо кількості лотів «в одні руки», аби забезпечити надійність постачання та залучити спроможних постачальників.
  3. Перевірка постачальників. Перед замовленням продукції в постачальника ДОТ буде проводити його аудит, аби дізнатися про готовність виконати замовлення. Фахівці перевірятимуть склади, транспорт, наявність кваліфікованого персоналу.
  4. Цифровізація процесів. Уже зараз подача заявок здійснюється через інформаційну систему. Наступний етап – зробити всі кроки швидкими, зручними й доступними для кожного учасника процесу забезпечення харчування.

Джерело: офіційний сайт МОУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44178

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді