5 найкращих публічних закупівель березня від Prozorro

Prozorro оголосило чемпіонів серед публічних замовників березня, що минув.

5 найкращих публічних закупівель березня від Prozorro

ВЕБІНАР. Тверда та динамічна договірна ціна для договору підряду: обираємо правильно

Цього разу ними стали:

  1. Оператор газотранспортної системи України.
  2. Військова частина 3160.
  3. Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради.
  4. Виконавчий комітет Білоцерківської міської ради.
  5. Державна установа «Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України» Міністерства юстиції.

Пікапи

Оператор газотранспортної системи України уклав договір на закупівлю 71 пікапа Tata Xenon X2, заощадивши 30 млн грн. Це 31% від очікуваної вартості у майже 120 млн грн. У торгах взяли участь 5 постачальників.

Так ціна за одну автівку склала 1,2 млн грн. Пікап можна знайти в мережі за такою ж вартістю. Замовник також отримав гарантію на 3 роки або 100 тис. км пробігу.

Загороджувальна піраміда

Військова частина 3160 провела тендер на закупівлю 32 тис. загороджувальних пірамід – «зубів дракона». Заощадити вдалося 14 млн грн.

Очікувана вартість становила близько 51 млн грн, а із постачальником уклали договір на 37 млн грн. В аукціоні взяли участь 7 постачальників.

За договором ціна однієї піраміди – 1,1 тис. грн, а в мережі – 1,4 тис. грн.

Набори харчування

Департамент соціальної політики Дніпровської міськради провів відкриті торги на закупівлю 11,6 тис. наборів харчових продуктів для ВПО. За укладеним договором вартість товару на 17% менша від очікуваної вартості.

В торгах брали участь 3 учасники. За пропозицією переможця один набір продуктів коштує 2,1 тис.

Монокуляр нічного бачення

Виконавчий комітет Білоцерківської міської ради закупить 105 монокулярів нічного бачення за ціною 119 тис. грн за штуку. Така ж модель продається на сайті виробника в роздріб за 145 тис. грн.

Вартість укладеної угоди складає 12,6 млн грн проти очікуваної вартості у 16,8 млн грн. Це 25% економії. На торгах змагалися 6 учасників.

Борошно

Держустанова «Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України» оголошувала запит пропозицій постачальників на закупівлю 489 тонн пшеничного борошна для пенітенціарної системи. З-поміж 13 пропозицій перемогла ціна на 33% менша від очікуваної вартості.

Таким чином вартість договору склала 4,7 млн грн проти 6,9 млн грн очікуваної вартості. За договором ціна одного кг борошна з урахуванням всіх зборів, податків, супутник витрат складає 9,7 грн.

Джерело: офіційний сайт Prozorro

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у травні для закупівельника 2024

В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
982

Прозоро майданчики: як обрати для публічної закупівлі

Знаєте, що для закупівель через Prozorro Market насамперед треба вибрати е-майданчик, але не знаєте як та який обрати? Визначились з е-майданчиком, але не розумієте, як з ним працювати? Досить сумніватися, дізнайтеся правила роботи на майданчиках Prozorro просто зараз.
2497

Prozorro аукціон: як проходить

Пояснимо, що відбувається на кожному етапі аукціону у Prozorro. А також про зміни до Постанови № 1178, які дозволяють проводити відкриті торги без аукціону – у статті
1597

Електронний каталог закупівель: правила використання 2024

За останні два роки закупівлі в електронному каталозі зазнали суттєвих змін. Розглянемо, які умови та особливості використання електронного каталогу у 2024 році. А також — як він працює та в чому його переваги для замовника
4936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді