Оприлюднено проєкт наказу щодо порядку обміну електронними документами між Мінфіном та учасниками бюджетного процесу

Міністерство фінансів України оприлюднило проєкт наказу «Про затвердження Порядку обміну електронними документами між Міністерством фінансів України та учасниками бюджетного процесу на рівні державного бюджету із застосуванням автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету».

Оприлюднено проєкт наказу щодо порядку обміну електронними документами між Мінфіном та учасниками бюджетного процесу

Чи подавати до органів Казначейства протокол УО як підтвердний документ

Проєкт акта розроблено з метою затвердження порядку обміну електронними документами між Міністерством фінансів України та учасниками бюджетного процесу на рівні державного бюджету, а також перелік електронних документів, що складаються і подаються із застосуванням автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету.

Порядок визначає вимоги до обміну електронними документами між Мінфіном та учасниками бюджетного процесу на рівні державного бюджету, що створюються і подаються із застосуванням автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету (далі – АІС «ГРК-ВЕБ»).

Учасниками бюджетного процесу на рівні державного бюджету є:

  • головні розпорядники коштів державного бюджету;
  • розпорядники коштів державного бюджету нижчого рівня;
  • одержувачі коштів державного бюджету (далі – одержувачі).

Електронні документи та інформація, які головні розпорядники отримують в АІС «ГРК-ВЕБ»:

  • довідники бюджетної класифікації;
  • граничні показники видатків державного бюджету та надання кредитів з державного бюджету; 
  • лімітні довідки про бюджетні асигнування та кредитування;
  • узагальнені лімітні довідки про бюджетні асигнування та кредитування.

Перелік типових електронних документів, які створюють та подають головні розпорядники із застосуванням АІС «ГРК-ВЕБ» до Мінфіну:

  1. Бюджетна пропозиція на 20__–20__ роки: Форма БП-1 (загальна), Форма БП-2 (індивідуальна), Форма БП-3 (додаткова).
  2. Аналітичні дані щодо розрахунку міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами до Бюджетної декларації.
  3. Пропозиції щодо розподілу міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами до Бюджетної декларації.
  4. Бюджетний запит на 20__–20__ роки: Форма БЗ-1 (загальна), Форма БЗ-2 (індивідуальна).
  5. Аналітичні дані щодо розрахунку міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 20__ рік».
  6. Пропозиції щодо розподілу міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 20__ рік».
  7. Паспорт бюджетної програми на 20__ рік.
  8. Звіт про виконання паспорту бюджетної програми на 20__ рік.
  9. Помісячний розподіл міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам на 20__ рік.
  10. Тимчасовий помісячний розподіл міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам на 20__ рік.
  11. Зміни до помісячного розподілу міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам на 20_ рік.
  12. Зміни до тимчасового помісячного розподілу міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам на 20__ рік.
  13. Зведений кошторис на 20__ рік.
  14. Зведений план використання бюджетних коштів на 20__ рік.
  15. Зведений план асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету на 20__ рік.
  16. Зведений план спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків) на 20__ рік.
  17. План надання кредитів із загального фонду бюджету.
  18. Зведений помісячний план використання бюджетних коштів на 20__ рік.
  19. Довідка про зміни до кошторису на 20__ рік.
  20. Довідка про зміни до плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету на 20__ рік.
  21. Довідка про зміни до плану спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків) на 20__ рік.
  22. Довідки про зміни до плану надання кредитів із загального фонду бюджету на 20__ рік.

З проєктом наказу можна ознайомитися на офіційному вебсайті Мінфіну в рубриці «Законодавство/Проєкти нормативно-правових актів/Проєкти нормативно-правових актів у 2024 р.». Проєкт наказу не є регуляторним актом. Зауваження та пропозиції стосовно змісту проєкту наказу Мінфін приймає в електронній формі оголошення за наступною адресою: Е-mail: [email protected]

Джерело: наказ Мінфіну «Про затвердження Порядку обміну електронними документами між Міністерством фінансів України та учасниками бюджетного процесу на рівні державного бюджету із застосуванням автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
223

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
176

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді