ДАСУ долучиться до розробки законопроєкту «Про оборонні закупівлі»

Держаудитслужба долучиться до розробки законопроєкту «Про оборонні закупівлі» та підтримує рішення РНБО невідкладно вирішити ситуацію з визначенням рівня прибутку для державних контрактів, що виконувалися або виконуються у період дії воєнного стану.

ДАСУ долучиться до розробки законопроєкту «Про оборонні закупівлі»

📽️ Організовуємо закупівельний процес у військовій частині

Про це повідомила голова Держаудитслужби Алла Басалаєва.

«Мають бути нарешті визначені чіткі правила для всіх підприємств оборонного сектору, щоб зняти всі маніпуляції з даного питання. Держаудислужба підтримує ухвалене РНБО рішення про невідкладну розробку законопроєкту, який врегулює ситуацію з формуванням прибутку для вітчизняних підприємств, що працюють на перемогу. Щобільше, Держаудитслужба входить до переліку розробників законопроєкту та має свої пропозиції й напрацювання, які раніше були вже надіслані до Міноборони. Ми сподіваємося, що наші пропозиції будуть враховані», - прокоментувала Алла Басалаєва нещодавнє рішення РНБО.

Очільниця відомства також наголосила, що Держаудитслужба вважає доцільним повернення умови розрахунку ціни з урахуванням прибутку, як це було до 24 лютого 2022 року та пропонує передбачити спрямування вищезгаданого прибутку на розвиток військово-промислового комплексу:

  • інновацію;
  • модернізацію;
  • модифікацію;
  • добудову;
  • дообладнання;
  • реконструкцію тощо.

Згідно з рішенням РНБО, законопроєкт має бути невідкладно розробленим та надісланим до Кабінету Міністрів. Крім Держаудитслужби, до його розробки має долучитися Мінекономіки, Мінфін, Міноборони, Мінцифри, Адміністрація Держспецвʼязку.

Джерело: офіційний сайт ДАСУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у липні для закупівельника

У головному в липні знайдете рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться у щоденній роботі. Цього місяця зверніть увагу на складові договірної ціни в ТП та умови збільшення ціни в договорах
47

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
185

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді