Банк розвитку Ради Європи виділив 100 млн євро на відновлення медичної інфраструктури

Банк розвитку Ради Європи схвалив виділення 100 млн євро на відновлення системи охорони здоровʼя та задоволення нагальних потреб у медичних послугах.

Відновлення медичної інфраструктури

Закупівля лікарських засобів та медвиробів

«Інфраструктура охорони здоровʼя та доступ до медичних послуг в Україні були серйозно пошкоджені та погіршені внаслідок жорстокої агресії росії. 1 468 обʼєктів медичних закладів вже пошкоджено, а ще 193 – повністю зруйновані, тобто не підлягають відновленню. Наша мета – забезпечити українцям доступ до медичної допомоги, незважаючи на всі виклики. Я щиро дякую міжнародним партнерам, зокрема Банку розвитку Ради Європи, за надійну підтримку та допомогу в досягненні цієї мети», – зазначив Віктор Ляшко.

Банк розвитку Ради Європи схвалив виділення 100 млн євро на відновлення системи охорони здоровʼя та задоволення нагальних потреб у медичних послугах. Позика буде спрямована на підтримку проєкту «Зміцнення системи охорони здоров’я та порятунок життів» (HEAL Ukraine), розробленого Світовим банком у співпраці з українською владою, що покликана обʼєднати партнерів з розвитку.

Кошти будуть спрямовані на реалізацію наявних та запуск нових проєктів. Фінансування дозволить посилити:

  • первинну медичну допомогу;
  • підтримку мобільних бригад, які надають основні медичні послуги у постраждалих під час війни регіонах країни, а також у віддалених районах.

Проєкт включає ремонт пошкоджених медзакладів та допоможе вирішити нові нагальні потреби у сфері охорони здоровʼя, зокрема повʼязані з психічним здоровʼям. У довгостроковій перспективі – підвищить стійкість сектору охорони здоровʼя України завдяки цільовим інвестиціям в електронну охорону здоровʼя та впровадженню нових функцій для сталого та інноваційного надання медичних послуг.

Довідково

15 червня 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи. Співпраця Банку з Україною є однією зі стратегічних цілей співпраці на 2023-2027 роки. Банк розвитку Ради Європи був створений у 1956 році з метою розвʼязання європейськими країнами питань, пов’язаних із соціально-спрямованою реінтеграцією біженців, переміщених осіб та мігрантів.

Джерело: офіційний сайт МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68623

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
521

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11898

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді