БЕБ викрило забудовника, який не сплатив 15 млн гривень податків

БЕБ у Київській області викрили будівельну компанію в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. На банківські рахунки підприємства накладено арешт.

Перевірка закупівель послуг з капітального ремонту

Моніторинг закупівель 2024

Аналітики Теруправління встановили, що компанія впродовж 2020-2023 років надавала послуги з капітального ремонту приміщень та благоустрою території, замовником яких була Святошинська РДА. За цей період з місцевого бюджету було перераховано понад 143 млн грн на рахунки товариства.

Водночас службові особи компанії вносили до податкової звітності неправдиві відомості щодо отриманих бюджетних коштів. Така протиправна схема надала змогу ухилитись від сплати податків на суму понад 15 млн грн.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ з’ясували що згадане товариство має ознаки фіктивності. Зокрема юридична адреса, зазначена в особистій картці платника податків та в системі публічних закупівель «Prozorro», не є дійсною, а телефонні номери вказані у цих інформаційних системах не обслуговуються.

Наразі ухвалою суду накладено арешт на банківські рахунки підприємства. Загальна сума фактично арештованих коштів складає 15,2 млн грн. Слідчі дії за ч.1 та ч.3 ст. 212 КК України тривають. Встановлюється повне коло осіб причетних до злочинної схеми. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Київської обласної прокуратури.

Джерело: офіційний сайт БЕБ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4233

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9839

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді