Внесено зміни до Порядку підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів

Кабмін вніс зміни до Порядку підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів, зокрема, для виробників колісних транспортних засобів, в частині визначення переліку документів, що підтверджують ступінь локалізації виробництва.

Внесено зміни до Порядку підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів

Огляд змін в законодавстві за жовтень 2023 року

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Надано можливість поряд з сертифікатами відповідності використовувати сертифікат типу обладнання (або сертифікат типу транспортного засобу) чи свідоцтва про присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду виробника (WMI), що входить в структуру ідентифікаційного номера колісного транспортного засобу (VIN).

Нагадаємо, Порядком підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів, затвердженим постановою КМУ від 02.08.2022 № 861, для включення колісних транспортних засобів до переліку товарів, які відповідають ступеню локалізації, визначеному у п.п. 1 п. 61 розд. X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), визначено вимогу для виробників наявність сертифіката відповідності або сертифіката відповідності щодо індивідуального затвердження колісного транспортного засобу, у якому зазначено ідентифікаційний номер (VIN) колісного транспортного засобу з його міжнародним ідентифікаційним кодом (WMI) виробника колісного транспортного засобу в Україні та місцезнаходження виробника колісного транспортного засобу в Україні.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
42

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
82

Закупівля постачання теплової енергії

Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
4759

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді