Удосконалено процедури щодо Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або ТОТ

Відповідні зміни ухвалено на засіданні Уряду 3 листопада 2023 року. Зокрема, змінами чітко визначено користувачів інформаційної системи зазначеного Переліку територій.

Удосконалено процедури щодо Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або ТОТ

Головне у листопаді для закупівельника

Крім Мінцифри, Міноборони, Мінсоцполітики, обласних та Київської міської військових адміністрацій, доступ до системи відтепер можуть мати й інші органи державної влади.

Щодо процедури погодження змін до Переліку територій встановлено, що Міноборони погоджує пропозиції до Переліку чи обґрунтовано відхиляє їх у семиденний строк. У разі, якщо Міноборони в установлений строк не висловило свою позицію, пропозиції вважаються погодженими без зауважень.

Довідково

В інформаційній системі визначені відомості щодо територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф. Ці дані використовуються для надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам та соціальної підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією рф.

Також дашборд інформаційної системи дає змогу європейським банкам здійснювати оперативну перевірку інформації про підконтрольність Україні територій розміщення підприємств, на користь яких здійснюють транзакції за зовнішньоторговельними договорами.

Джерело: офіційний сайт Мінреінтеграції

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
42

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
82

Закупівля постачання теплової енергії

Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
4759

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді