Мінекономіки запросило органи місцевого самоврядування до співпраці над новою редакцією Закону «Про публічні закупівлі»

Мінекономіки створює нову редакцію Закону «Про публічні закупівлі», яка дозволить учасникам зробити їх більш ефективними, і запрошує органи місцевого самоврядування (ОМС) до співпраці.

Schkola1.png

Станьте слухачем Вищої школи Закупівельника,

щоб швидко опановувати всі закупівельні зміни в умовах воєнного стану

Про це зазначила заступник Міністра економіки України Надія Бігун під час консультацій з вирішення проблемних питань у сфері публічних закупівель за участю ОМС.

Зокрема, участь у заході взяли сільські, селищні та міські голови, їх профільні заступники, керівники департаментів та управлінь ОМС, представники Міністерства економіки України, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Система закупівель – еволюційний процес, кожен закупівельний цикл слід покращувати, займатися цим системно і долучати громади до цього процесу. Закон «Про публічні закупівлі» визначає механізм дій, а все решта залежить від майстерності і фаховості команди фахівців, які займаються закупівлями», - зазначила заступник Міністра Надія Бігун.

Вона наголосила на необхідності ОМС належно інформувати громадськість щодо мети закупівель, звітувати про результати, дотримуватись міжнародних стандартів. В свою чергу представники місцевого самоврядування поділилися власним досвідом застосування системи публічних закупівель.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан зазначив, що співпраця в системі державних закупівель Асоціації міст України з Мінекономіки та за підтримки Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України є системною, важливим є обмін досвідом і кращими практиками, максимальне розширення кола ОМС, які зможуть використовувати публічні закупівлі на користь громадам.

Захід організовано Асоціацією міст України спільно з Міністерством економіки України, Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України та компанією IPSM, відбувся у рамках Проекту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Джерело: офіційний сайт Мінекономіки

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4179

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді