Проєкт МОЗ щодо змін в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Міністерство охорони здоров'я України повідомило про оприлюднення проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів»

Schkola1.png

Станьте слухачем Вищої школи Закупівельника,

щоб швидко опановувати всі закупівельні зміни в умовах воєнного стану

Кабінет Міністрів України постановляє:

  • внести до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06 травня 2000 р. № 770 (Офіційний вісник України, 2000 p., № 19, ст. 789; 2011 р., № 24, ст. 992, № 79, ст. 2918; 2012 р., № 24, ст. 909; 2013 р., № 4, ст. 111), зміни, що додаються.

Закупівля наркотичних засобів: який код ДК 021:2015 вибрати

Зі списку № 1 таблиці І «Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено» виключити таку позицію:

  • канабіс, смола канабісу, екстракти і настойки канабісу.

Віднести позицію до списку № 1 таблиці ІІ «Наркотичні засоби, обіг яких обмежено» із приміткою:

  • «Обіг наркотичних засобів канабіс, смола канабісу, екстракти і настойки канабісу допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів у будь-якій лікарській формі, а також використання у науковій діяльності».

Зі Списку № 2 Таблиці І «Особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких заборонено» виключити таку позицію:

  • тетрагідроканнабінол (наступні ізомери та їх стереохімічні варіанти).

Віднести позицію до списку № 2 Таблиці IІ «Психотропні речовини, обіг яких обмежено».

Зі списку №2 таблиці IІ «Психотропні речовини, обіг яких обмежено» виключити такі позиції:

  • набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК);
  • набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу).

Абзаци восьмий, дев’ятий примітки до списку №2 таблиці IІ «Психотропні речовини, обіг яких обмежено» викласти у такій редакції:

  • до ізольованих канабіноїдів, терпенів чи інших речовин отриманих з рослини роду коноплі (Cannabis), які не мають психоактивної дії заходи державного контролю не встановлюються;
  • обіг психотропної речовини тетрагідроканнабінол (наступні ізомери та їх стереохімічні варіанти) дозволяється у науковій діяльності та застосування у медичній практиці вироблених (виготовлених) із них лікарських засобів.

Пропозиції та зауваження до проєкту МОЗ прийматиме на електронні скриньки [email protected], [email protected] до 28.06.2023 року.

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4214

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
181

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді