Уряд вніс зміни до порядку утримання фонду захисних споруд цивільного захисту

Кабмін постановою від 14 лютого 2023 року № 134 вніс та затвердив зміни до низки постанов з питань цивільного захисту.
Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

Зокрема, зазнала змін постанова КМУ «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту» від 10.03.2017 № 138.

Так, з огляду на зміни, балансоутримувачами захисних споруд вважатимуть власників, користувачів, юридичних осіб, на балансі яких перебувають захисні споруди (у тому числі споруди, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації). Повноваження балансоутримувачів розширили.

Порядок створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, виключення таких споруд із фонду та ведення його обліку доповнили розділом, що визначає механізм виключення захисних споруд із фонду таких споруд.

Якщо встановлено, що подальше утримання та експлуатація захисної споруди неможливе, балансоутримувач готує документи, пов’язані із виключенням захисних споруд із фонду таких споруд у встановленому порядку.

У разі банкрутства (ліквідації) суб’єктів господарювання, на балансі яких перебувають захисні споруди державної та комунальної власності, а також відсутності балансоутримувачів безхазяйних захисних споруд, відповідні органи місцевого самоврядування:

  • визначають потребу в таких захисних спорудах;
  • вирішують питання їх подальшого використання.

За зверненням балансоутримувачів органи місцевого самоврядування, обласні, районні, КМДА за місцезнаходженням захисних споруд, міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, до сфери управління яких належать такі споруди, відповідно до повноважень, визначених Кодексом цивільного захисту України, та у визначені законодавством строки розглядають пропозиції щодо подальшого використання захисних споруд та визначають потреби фонду таких споруд.

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань цивільного захисту» від 14.02.2023 № 134

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4216

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
187

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді