Український бізнес представлятиме продукцію на міжнародних виставках

Українські виробники відтепер зможуть здійснювати промоцію своїх товарів за кордоном: участь у виставках внесено до переліку робіт та послуг, за операціями з імпорту яких Національному банку рекомендовано забезпечити здійснення переказів.

Міністерство економіки України повідомило, що відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 8 жовтня 2022 р.

«Підтримка українського виробника та відновлення експорту надзвичайно важливі для нашої економіки. Раніше вжиті заходи дозволили  стабілізувати економіку та вийти на рівень експорту до ЄС, що перевищує довоєнний. Зокрема, Світовий банк переглянув прогнози падіння ВВП України на цей рік, покращивши їх у порівнянні з червневим прогнозом на 10%. За підсумками трьох кварталів 2022 року зростання експорту до Євросоюзу в порівнянні з відповідним періодом минулого року склало 6,3% (або 1,2 млрд доларів).

На прохання бізнесу Уряд зробив черговий крок, який підтримає вітчизняного товаровиробника, дасть можливість брати участь у галузевих виставках за кордоном та представляти там свою продукцію. Відповідно, підприємці отримають більше можливостей зацікавити закордонних покупців, що позитивно вплине на експорт», - зазначила Перший віцепрем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко. 

У переліку, виписаному за результатами діалогу з галузевими асоціаціями та підприємствами та затвердженому Урядом, біля 70 конкретних виставок, які відбудуться за кордоном восени-2022 - навесні-2023. Наприклад: «Ukrainian Infrastrukture Forum, Strategy Council» в Лондоні, «Fruit Logistika» в Берліні, «Agrotech 2023» у польському Кельце тощо.

Для фінансування участі в цих заходах Нацбанку рекомендовано забезпечити здійснення переказів. Також передбачена можливість для українських виробників брати участь у міжнародних виставках меблевої галузі, міжнародних медичних, фармацевтичних виставках тощо.

Нагадаємо, що у вересні український експорт виріс до рекордного значення з початку війни. Минулого місяця українські підприємства експортували за кордон продукції на 4 млрд 144 млн доларів. Це найкращий результат з лютого 2022 року.

Джерело: офіційний сайт Мінекономіки

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Службова записка на закупівлю

У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
10484

Предмет закупівлі: порядок визначення

Щоб успішно провести закупівлю, замовнику насамперед потрібно точно визначити предмет закупівлі. Адже від цього залежить і вибір виду закупівлі, і якість закупленого, і уникнення поділу предмета закупівлі, а відповідно — і проблем. Що має знати закупівельник про порядок визначення предмета закупівлі? Як правильно визначити предмет закупівлі, щоб не наразитися на покарання, роз’яснює експерт
27628

Ремонт автомобіля: визначаємо код ДК

На балансі багатьох замовників для виконання обов’язків є автомобіль – основний засіб, що час від часу потребує технічного обслуговування та ремонту. Часом замовникам важко визначити, за яким кодом ДК потрібно оголосити закупівлю. Розглянемо види поточного ремонту автомобіля та як визначати код ДК для них. Ця стаття стане у нагоді всім замовникам, що утримують автомобілі
9907

Закупівля вогнегасників та їх технічного обслуговування: обираємо код ДК

Щоб дотриматись вимог протипожежної безпеки, замовникам доводиться, зокрема закуповувати первинні засоби пожежогасіння. У консультації з’ясуємо, як обрати відповідний код ДК для закупівлі вогнегасників та їх технічного обслуговування
2834

Оборонні закупівлі в умовах воєнного стану 2024

Закупівлі для потреб оборони відіграють ключову роль у забезпеченні національної безпеки та суверенітету країни. Крім цього оборонні закупівлі відрізняються від «класичних» публічних закупівель. Розберімося у законодавчому регулюванні оборонних закупівель в умовах воєнного стану
1842

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді