У зв’язку із соціальною значущістю питання, а також через фіксацію Комітетом значної кількості порушень з боку замовників в цій сфері, у 2020 році АМКУ надав Мінекономіки рекомендації, у яких пропонувалося вжити заходів для вдосконалення порядку визначення у тендерній документації вимог до учасників закупівель за кодами класифікації:
- ДК 021:2015- 55510000-8 – Послуги їдалень
- ДК 021:2015-55510000-1 – Кейтерингові послуги
- ДК 021:2015-15800000-6 – Продукти харчування різні.
Зокрема, пропонувалося вдосконалити цей порядок шляхом розробки методичних рекомендацій, методологічних роз’яснень або внесення змін до Примірної тендерної документації.
25 травня 2020 року Указом Президента було схвалено «Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі». Серед її цілей є, зокрема й удосконалення системи організації харчування та модернізація обладнання для їдалень і харчоблоків закладів освіти.
З метою формування конкурентного середовища на ринках послуг їдалень, кейтерингових послуг та послуг з постачання продуктів харчування під час проведення публічних закупівель Комітет надав Міністерству економіки обов’язкові для розгляду рекомендації:
- вжити заходів щодо вдосконалення порядку визначення в тендерній документації вимог до учасників процедур закупівель (зокрема, але не виключно) за згаданими вище кодами класифікації.
- внести зміни у Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.
За матеріалами АМКУ
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.