Антиковідні закупівлі повертають у конкурентну площину: новий законопроєкт

1 липня ВРУ прийняла законопроєкт №3715. За ним на період карантину дія Закону «Про публічні закупівлі» не поширюється на купівлю антиковідних товарів для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19.

Як провести спрощену закупівлю на майданчику за 5 кроків

Антиковідні закупівлі повертають у конкурентну площину: новий законопроєкт

Відтепер на період встановленого Кабміном карантину закупівлі товарів, робіт і послуг для протидії COVID-19 мають відбуватися за порядком, передбаченим для проведення спрощених закупівель.

Тож замість укладання прямих угод замовники будуть проводити спрощені закупівлі, з можливістю для постачальників подавати свої пропозиції та змагатися на аукціонах Prozorro.

Найбільш критичних товарів ці зміни не стосуються. А це лікарські засоби, вакцини, імунобіологічні препарати, розхідні матеріали для допомоги пацієнтів з COVID, системи постачання медичних газів та медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом. Їм можна буде купувати без проведення спрощеної закупівлі.

Детальний перелік товарів і послуг, які можна бути купувати за прямими угодами ще визначить Кабмін.

Закон набере чинності після підписання Президентом та на наступний день після публікації.

За матеріалами Prozorro у Facebook

✍ Закупівлі для протидії COVID-19: як замовнику встигати за змінами

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
2920

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
254

Головне у травні для закупівельника 2024

В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
1363

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді