Мова йде про такі харчові продукти, як:
- м'ясо великої рогатої худоби, свіже або охолоджене;
- м'ясо великої рогатої худоби, морожене;
- свинина свіжа, охолоджена та морожена;
- баранина і козлятина свіжа, охолоджена та морожена;
- їстівні субпродукти великої рогатої худоби, свіжі або охолоджені, або морожені;
- м'ясо та їстівні субпродукти свійської птиці;
- мед;
- необроблена оливкова олія і оливкова олія екстра-класу.
Як організовувати закупівлі харчування в закладах освіти та відпочинку
Порядок застосовується до маркування цих харчових продуктів, які вироблені в Україні або ввезені на митну територію України, на всіх етапах їх реалізації. Не потрібно застосовувати Порядку, лише коли такі продукти призначені (вироблені) для особистого споживання.
Нові правила набирають чинності 18.05.2021, а будуть уведені в дію через 3 роки з дня набрання чинності, тобто 18.05.2024.
За матеріалами з Наказу Мінекономіки №679
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.