АМКУ: справи з оскарження публічних закупівель можуть бути підсудними

Антимонопольний комітет нагадує, що Верховний Суд визначив однозначно підсудність справ з оскарження публічних закупівель.

АМКУ: справи з оскарження публічних закупівель можуть бути підсудними

Як правильно діяти замовнику під час оскарження процедури закупівліУ постанові від 26.04.2021 у справі №640/14645/19 Верховний Суд підтримав позицію АМКУ, зазначивши, що факт укладення договору між замовником та переможцем торгів за наслідком процедури публічних закупівель не впливає на повноваження органів Антимонопольного комітету щодо розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Відтак, після укладення господарського договору між замовником і учасником за результатами проведеної процедури закупівлі, спір щодо оскарження рішення органів АМКУ, прийнятого за наслідками розгляду скарг учасника торгів, поданих у процедурах публічних закупівель, не набуває характеру приватно-правового та підлягає вирішенню в порядку адміністративного судочинства.

Враховуючи це, зверніть увагу, що рішення Постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель оскаржуються виключно в порядку адміністративного судочинства.

За матеріалами АМКУ

АМКУ: справи з оскарження публічних закупівель можуть бути підсудними
ОЛЕНА СТЕПАНОВА,директорка ТОВ «СІ БІЗНЕС КОНСАЛТИНГ», Одеса
Як треба діяти замовнику, якщо учасник має підстави усунути невідповідності в ТП протягом 24 годин? А якщо на цьому ще й наголосила Колегія АМКУ у своєму рішенні?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протокол УО про скасування рішення про визначення переможця

Протокол скасування рішення про визначення переможця може знадобитися, у разі оскарження учасником процедури закупівлі рішення про визначення переможця. А саме коли орган оскарження задовольнить таку вимогу учасника
290

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
10454

Які наслідки, якщо замовник відмовляється від підписання договору про закупівлю

Іноді, коли замовник вже обрав переможця торгів, він відмовляється від підписання договору про закупівлю з таким потенційним постачальником. Чи правомірно це робити, які наслідки чекають на замовника та що каже судова практика – розглянемо
12547

Оскарження процедури закупівлі: як діяти учаснику

Для відстоювання своїх законних прав та інтересів в процесі здійснення публічних закупівель законодавством передбачено етап оскарження. А учасникам потрібно знати, як захистити себе. Як це зробити, розглянемо у статті
4209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді