«Оборонне» держзамовлення: стан виконання — майже 100%

Як повідомило Міністерство оборони, станом на кінець грудня державне замовлення виконане на 99,5%.

Як провести спрощену закупівлю на майданчику за 5 кроків

«Оборонне» держзамовлення: стан виконання — майже 100%

Про це заявив Міністр оборони Андрій Таран. Він зауважив, що укладено державних контрактів загальною сумою 21 млрд 897,87 млн грн та збільшено обсяги закупівлі нового озброєння та військової техніки.

Попри обмеження роботи підприємств оборонно-промислового комплексу, пов’язані з COVID-19, постачання озброєння та військової техніки залишилось на рівні 2019 року, а за деякими напрямами навіть перевищено обсяги попереднього року.

Міністр зазначив, що основний ресурс наступного року слід спрямовувати на закупівлю нового озброєння, а не на ремонт чи модернізацію старих видів зброї. Для цього будуть змінювати підходи до розподілу та використання коштів на закупівлю нових зразків озброєння, військової техніки. Чекаємо на зміни закупівельних методів у наступному році.

«Оборонне» держзамовлення: стан виконання — майже 100%
НАТАЛІЯ ЗАЄЦЬ,консультантка з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Алгоритм переговорної процедури закупівлі простіший, аніж конкурентних процедур. Попри це в ньому чимало місць, де замовник може помилитися — обґрунтування, документи від учасника, кваліфікація, відсутність підстав для відхилення за статтею 17, забезпечення. Як їх уникнути?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про виконання договору 2024

Пояснимо, коли та як замовник оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про виконання договору про закупівлю. Дізнайтеся ключові аспекти звітування за видами закупівель, вимоги та строки оприлюднення звітності
54424

Що врахувати закупівельнику наприкінці грудня 2023-го: 6 гарячих справ

Кінець року — завжди виклик для закупівельників. Треба не тільки завершити рік, а й розпочати закупівлі на наступний. Розгляньмо основні гарячі справи, щоб завершити 2023 рік та забезпечити потреби на початку 2024-го року
388

Закупівля без використання електронної системи

Публічні закупівлі без застосування електронної системи стали основними під час воєнного стану. Допоможемо розібратися, яку інформацію оприлюднювати та коли. А також надаємо протокол УО про здійснення закупівель без використання ЕСЗ
84763

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді