Оприлюднення звіту про закупівлю без ЕСЗ

UA RU
Закупівля без використання електронної системи та оприлюднення звіту про укладений договір. Як сформувати звіт?

Загальні відомості про звіт

Законом № 922 передбачено, що для здійснення закупівель (придбання ТМЦ/робіт/послуг), вартість яких (ціна, яку згоден сплатити замовник) не перевищує 50 тис. грн (тобто мова йде про 50 000,00 грн і менше, а от для суми 50 000,01 грн. ця процедура вже не діє), замовник може, як використати систему Prozorro, так і не використовувати її.

В останньому випадку, замовник обов’язково потрібно розробити та опублікувати звіт виконання договору закупівлі, що був укладений без залучення електронної системи.

Інформацію про підписаний Договір потрібно внести у розділ «Договір з учасниками». Натискаєте кнопку «Вказати інформацію про договір».

Хто у замовника публікує звіт про договір, укладений поза ЕСЗ

Як оприлюднити звіт про виконання договору

Перше, що потрібно знати, це — обов’язкові реквізити звіту.

Якщо вже виникла ситуація, коли потрібно подати звіт, щодо придбання ТМЦ (робіт/послуг) без використання спеціального сайту, то слід керуватися приписами Закону № 922 (ч.3 ст.3), де вказано, що саме потрібно відображати у звіті, що публікується таке:

  • дату укладення договору (тобто число,місяць та рік, коли продавець і покупець (замовник) уклали такий договір);
  • ідентифікаційні відомості щодо замовника (його коди в ЄДР, ІПН, адреса, тощо);
  • відомості щодо постачальника (Назва/найменування, для фізичних осіб — ПІБ; коди з ЄДР та ІПН (або серія та номер паспорта, якщо ІПН – немає). Також варто вказати, чи постачальник є: ФОП, ТОВ, або ПАТ;
  • відомості щодо офіційної адреси постачальника (місцезнаходження — для юридичної особи, чи адреса проживання ФОП). Також, за наявної інформації, варто зазначити контактні дані, зокрема — номери телефонів;
  • назву предмета закупівлі (тобто те, щодо чого були оголошені закупівлі);
  • додаткові відомості щодо закупівлі, такі як: кількість, строк поставки, а також де така поставка (або виконання робіт/послуг) відбуватиметься.

Наприклад, постачальник є з Івано-Франківська, а замовник — з Харкова. Якщо йдеться про постачання ТМЦ, то місцем поставки можна вказати будь-яке, яке задовольняє сторони договору, а от у разі виконання, скажімо будівельних робіт, треба чітко вказати — м.Харків, адже ж такі будівельні роботи виконуватимуть на користь замовника з Харкова. Єдиним виключенням є випадок, коли об’єкт будівництва розташований не в Харкові, а скажімо, у Буковелі (Івано-Франківська область);

  • ціна та строк виконання договору. Ці дані є дуже важливими, оскільки будь-який замовник прагне сплатити якнайменше коштів та отримати бажане у найкоротший термін.
  • Після вказання усієї необхідної інформації натисніть кнопку «Завантажити». Ви знову побачите повідомлення «Ваші дані відправляються у ЦБД ProZorro». Оновіть сторінку приблизно через 5 секунд.

Протягом якого строку потрібно опублікувати звіт

Як вбачається з п.п.13 ч.1 ст.10 Закону № 922, звіт про договір про закупівлю, що укладений без використання електронної системи закупівель потрібно опублікувати (розмістити в системі Prozorro) протягом трьох робочих днів з дня укладення договору про закупівлю. Наприклад, договір укладено 14.01.2021 р. Тоді розмістити такий договір потрібно не пізніше 19.01.2021р. (все ж таки краще — в день укладення!).

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді