Спрощені закупівлі можуть зникнути: новий законопроєкт

Комітет з питань економічного розвитку підтримав законопроєкт, який пропонує зробити спрощені закупівлі необов’язковими для замовників, що є “сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами”.


Спрощені закупівлі можуть зникнути: новий законопроект

Законопроєкт має дві правки, які не узгоджуються між собою. Згідно з першою, спрощені закупівлі стають необов’язковими для більшості замовників (тих, які визначені пунктами 1-3 частини 1 статті 2 Закону). Серед них і органи державної влади та місцевого самоврядування, і органи соціального страхування, і деякі юрособи.

Друга правка дозволяє сільським і селищним радам та міським територіальним громадам на власний розсуд або проводити спрощені, або укладати прямі договори для закупівель:

  • харчових продуктів, паливно-мастильних матеріалів, природного газу та електричної енергії, малоцінних або швидкозношуваних товарів для закладів охорони здоров’я або закладів освіти комунальної форми власності;
  • послуг з підвезення здобувачів освіти до закладу освіти та у зворотному напрямку;
  • проєктно-кошторисної документації.

Чекаємо від уряду фінальну версію закону.

За матеріалами Dozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Спрощена закупівля в умовах воєнного стану

Розглянемо, в яких випадках замовники можуть використовувати спрощену закупівлю, коли діють Особливості № 1178. Та окреслимо етапи спрощеної закупівлі в умовах воєнного стану
1261

Договір постачання природного газу: види й особливості

При закупівлі газу необхідно укласти типовий відповідний договір про постачання природного газу. Але чи знаєте ви, що саме необхідно врахувати у договорі про постачання природного газу? Експерт звертає увагу на важливі нюанси.
2819

Коли не застосовують спрощену закупівлю

➤Як обґрунтувати незастосування спрощеної закупівлі ➤Як підтвердити право на незастосвання спрощеної закупівлі ➤Коли можна не застосовувати спрощеної закупівлі в умовах війни
5610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді