Як прописати вимоги до формату обсягів предмета закупівлі та пакування

Замовник закуповує паперові рушники для рук за кодом ДК 021:2015 — 33760000-5 Туалетний папір, носові хустинки, рушники для рук і серветки, номенклатурна позиція — 33763000-6 Паперові рушники для рук.

Як прописати вимоги до формату обсягів предмета закупівлі та пакування

❤️ ХОЧУ СЕРТИФІКАТ ❤️

Такі рушники бувають одношарові, двошарові та трьохшарові. Їх можуть пакувати рулоном або листами у пачці. Якщо придбавати рулон, можна орієнтуватися на кількість відривів — 50, 100, 200 і більше. Якщо придбавати пачку — на кількість листів у пачці.

Рушники іноді упаковують по декілька рулонів у пачці. Це й може ввести в оману. Скажімо, замовник встановлює вимогу: «чотири рулони у пачці двошарових рушників у кількості відривів не менше 200». Проте у підсумку пачка, де таких самих рушників буде 6, 8 чи 12, обійдеться дешевше.

Тож немає сенсу обмежувати кількість рулонів у пачці. Можна встановити вимогу з:

  • характеристикою паперового рушника — двошаровий;
  • кількістю відривів — не менше 200 у рулоні, але загальною кількістю — не менше 20 000.

    У цьому випадку замовник закупить 100 рулонів паперових рушників.

    Технічні умови у ТД — обов’язкові, доцільні, можливі та заборонені

    Останнє обмеження варто проаналізувати з точки зору потреби.

    Рулон з кількістю відривів у 1000 може коштувати дешевше. Тому не варто обмежувати граничну межу кількості відривів. Проте буває, що така кількість відривів робить рулон непридатним для використання, наприклад, такий розмір рулону не може поміститися у блоці видачі рушників. У такому разі — обмеження доречне. Можете прописати, що кількість відривів у рулоні — не менше 200, але не більше 300.

    Не забувайте, що альтернативою рулону є пачка. Не дискримінуйте учасників за формою паперових рушників. Адже головна мета закупівлі — забезпечити потребу у рушниках.

    Пропишіть, наприклад, так:

    «паперові двошарові рушники у рулонах або пачках у кількості не менше 200 відривів або листів, відповідно, загальним обсягом не менше 20 000».

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Стаття 16 ЗУ Про публічні закупівлі. Кваліфікаційні критерії

    Замовник під час торгів висуває до учасників кваліфікаційні критерії. Учасники ж мають документально підтвердити свою відповідність заданим вимогам. Скільки критеріїв можна висувати за статтею 16 Закону № 922? Які тонкощі має знати замовник, щоб вберегтись від оскаржень?
    9715

    Чи вимагати від переможця забезпечення виконання договору

    Ще не вирішили, чи вимагати від переможця забезпечення виконання договору? Дослухайтесь до експертних порад, щоб захистити себе від негативних наслідків, якщо контрагент не виконає своїх зобов’язань. Пояснимо, чи вимагати забезпечення виконання договору в період воєнного стану
    12406

    Примірна тендерна документація: враховуємо положення Особливостей

    Мінекономіки затвердило примірну тендерну документацію ще у 2016 році. Однак текст примірної тендерної документації досі не привели у відповідність до Особливостей. Тож, якщо замовник вирішить затвердити типову тендерну документацію для власних закупівель, має врахувати положення Особливостей — пояснимо як
    3887

    Перелік документів для проведення тендеру у тендерній документації

    З липня замовники мають у тендерній документації зазначати перелік документів для тендеру, який вимагають в учасника та переможця. Ми розробили такі переліки у табличній формі. Це допоможе вам сформувати додаток до тендерної документації для власних закупівель
    2984

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді