НКРЕКП спростила зміну постачальника для непобутового споживача на період дії воєнного стану

21 червня 2022 року на засіданні НКРЕКП ухвалила рішення, спрямоване на спрощення умов для зміни постачальника непобутовими споживачами.

НКРЕКП спростила зміну постачальника для непобутового споживача на період дії воєнного стану

❤️ ХОЧУ СЕРТИФІКАТ ❤️

Так, з 1 липня 2022 року непобутовим споживачам для укладення договору постачання природного газу з новим постачальником не потрібно надавати:

  • письмовий дозвіл на перехід;
  • акт звірки або довідку від діючого постачальника з засвідченням відсутності простроченої заборгованості.

    НКРЕКП зауважує, що ці зміни не звільняють непобутових споживачів від обов’язку виконувати свої фінансові зобов’язання перед постачальниками за договором постачання природного газу.

    Якщо на інформаційній платформі оператора газотранспортної системи буде відображена інформація про те, що постачальник ініціював припинення/обмеження постачання природного газу непобутовому споживачу, змінювати такого постачальника не можна.

    Джерело: офіційний сайт НКРЕКП

    НКРЕКП спростила зміну постачальника для непобутового споживача на період дії воєнного стану
    ЯРОСЛАВА ДУБРОВА,консультант з публічних закупівель, Київ
    Ринок житлово-комунальних послуг має свої особливості. Тож замовники, які закуповують і споживають такі послуги, повинні знати, які вимоги встановлює Закон. Як не помилитися?

    Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень.
    Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання "Держзакупівлі" на рік.
    Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером,
    телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні).
    Миру нам. І хай буде літо!

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

    Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
    117

    Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

    Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
    195

    Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

    У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
    14536

    Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

    Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
    6028

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді