КМУ розширив повноваження керівників із виконання та формування місцевих бюджетів у воєнний час

КМУ вніс зміни до пункту 1 постанови КМУ «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану» від 11.03.2022 № 252, що визначає особливості виконання та формування місцевих бюджетів в умовах воєнного стану.

КМУ розширив повноваження керівників із виконання та формування місцевих бюджетів у воєнний час

❤️ ХОЧУ СЕРТИФІКАТ ❤️

Відтак, у період воєнного стану виконавчі комітети місцевих рад, місцеві держадміністрації, військово-цивільні адміністрації або військові адміністрації отримали можливість проводити управління коштами місцевих бюджетів без оприлюднення нормативно-правових актів та інших документів, які застосовуються під час бюджетного процесу.

Окрім цього, у період воєнного стану:

  • та протягом 30 днів після його припинення чи скасування на територіях, які після 24 лютого 2022 року є тимчасово непідконтрольними українській владі, тимчасово окупованими або на яких ведуться бойові дії, під час виконання місцевих бюджетів розпорядження про виділення коштів загального фонду місцевих бюджетів може затверджувати керівник місцевого фіноргану;
  • сільський, селищний, міський голова територіальної громади, на території якої не ведуться бойові дії та не прийнято рішення про утворення військової адміністрації населеного пункту, виключно для вжиття заходів правового режиму воєнного стану може прийняти рішення щодо передачі коштів із відповідного місцевого бюджету на потреби ЗСУ та/або для забезпечення заходів правового режиму воєнного стану.

    Нагадаємо, що на період до припинення чи скасування воєнного стану, Держаудитслужба перевірки щодо виконання місцевих бюджетів не проводить.

    Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. № 252» від 17.06.2022 №693

    Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень.
    Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання "Держзакупівлі" на рік.
    Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером,
    телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні).
    Миру нам. І хай буде літо!

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Гарантійний лист про оплату

    Гарантійний лист про оплату може знадобитися, щоб підтвердити оплату за надані послуги, поставлені товари, виконані роботи. Скачайте універсальний зразок гарантійного листа про оплату з урахуванням бюджетного законодавства
    23

    Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

    Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
    60

    Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

    З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
    88

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді