Коли в умовах воєнного стану змінювати ціну в договорі про закупівлю у зв’язку зі зміною оподаткування

Законодавець дає право замовнику на підставі пункту 6 частини 5 статті 41 Закону № 922 змінити ціну в договорі про закупівлю у зв’язку зі зміною ставок податків і зборів та/або зміною умов щодо надання пільг з оподаткування. Така зміна можлива пропорційно до зміни таких ставок та/або пільг з оподаткування.

Коли в умовах воєнного стану змінювати ціну в договорі про закупівлю у зв’язку зі зміною оподаткування

Отримайте акційну пропопозицію ✔️0 800 21 12 20✔️

До Податкового кодексу України 17.03.2022 вніс зміни Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 № 2120-IX.

Одна із таких змін передбачає, що тимчасово на період дії правового режиму воєнного та надзвичайного стану оподатковують за ставкою у розмірі 7% операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України.

Докладніше ►►►

У зв’язку з такими змінами замовники можуть вносити зміни до ціни в договорі про закупівлю. Однак слід пам’ятати, що ціну можна змінювати:

  • пропорційно до зміни відповідних ставок та/або пільг з оподаткування;
  • як у бік збільшення, так і в бік зменшення.

    Важливо також враховувати, що умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту тендерної пропозиції/пропозиції за результатами електронного аукціону, зокрема ціни за одиницю товару, переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі. Отже, якщо замовник змінює ціну за одиницю товару, він оприлюднює повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю.

    Публікуйте повідомлення навіть тоді, коли зміни відбулися у співвідношенні ціни і податку у складі ціни за одиницю. Наприклад, якщо ціна була 100 грн, у т. ч. 20 грн податок, а стала 93 грн, у т. ч. 7 грн податок.

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Підтвердні документи для заключення договору з Нафтогаз Трейдингом

    Експерт зорієнтує: як укласти договір про закупівлю природного газу з Нафтогаз Трейдингом на увесь опалювальний сезон 2024/2025 року; на що звернути увагу під час реєстрації бюджетних зобов’язань за таким договором. На допомогу — зразок оформлення календарного плану до довгострокового договору
    2114

    Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

    Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
    221

    Додаткова угода про розірвання договору

    Угода про розірвання договору знадобиться вам, щоб розірвати договір про закупівлю. Ми підготували для вас зразок додаткової угоди про розірвання договору за згодою сторін, залишилось лише його скачати та внести свої дані
    69641

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді