Верховна Рада збільшила видатки на закупівлю необхідних речей для армії на 9 млрд грн

Верховна Рада, 23 лютого, прийняла проект закону № 7012-д «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» щодо збільшення видатків на оборону», який підтримали 345 народних обранців.

Як визначати предмет закупівлі для робіт

 Верховна Рада збільшила видатки на закупівлю необхідних речей для армії на 9 млрд грн

Договір про закупівлюСкачати зразок

Закон України «Про державний бюджет України на 2022 рік» передбачає фінансування потреб Міністерства оборони України у розмірі 133,5 млрд грн. Зокрема, за напрямком розвитку, закупівлі, модернізації та ремонту озброєння, військової техніки, засобів та обладнання передбачено виділити 28,4 млрд грн.

Законопроект покликаний гарантувати, що в умовах загострення військової загрози держава максимально та оперативно використовує всі можливості для збільшення фінансування оборони та посилення армії, зокрема і надходження від перевиконання плану доходів державного бюджету.

Законопроектом передбачено внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" з метою збільшення видатків на оборону за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету за січень. Відповідні кошти пропонується спрямувати на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання. За підрахунками експертів, 9 млрд грн дадуть змогу, наприклад, відновити більше 1800 одиниць техніки.

Законопроектом заплановано збільшення видатків на потреби оборони України. Так, передбачається за бюджетною програмою 2101150 "Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання" збільшити видатки на 9,096 млрд грн – з 28,4 млрд грн до 37,5 млрд грн. Джерелом покриття цих видатків передбачається перевиконання плану доходів загального фонду держбюджету у січні 2022 року у відповідному розмірі 9,096 млрд грн.

Джерело: Проект закону ВР № 7012-д «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» щодо збільшення видатків на оборону»


УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44178

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді