Кабмін вніс зміни до Порядку зупинення операцій з бюджетними коштами

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 48 від 26 січня 2022 року, якою вніс зміни до Порядку зупинення операцій з бюджетними коштами, затвердженого постановою КМУ від 19.01.2011 № 21 і Порядку зменшення бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 17 березня 2011 р. N 255.

У які строки слід зареєструвати договір в Казначействі

Кабмін вніс зміни до Порядку зупинення операцій з бюджетними коштами

Договір про закупівлюСкачати зразок

Постанова передбачає основні наступні зміни:

  • 1. Відтепер розпорядження про зупинення операцій може створюватися у електронній формі, а також прописані вимоги до створення електронного документу. Зокрема, розпорядження про зупинення операцій створюється у формі електронного документа, на який накладається кваліфікований електронний підпис керівника уповноваженого органу або його заступника та/або кваліфікована електронна печатка цього органу. Дата та час накладення кваліфікованого електронного підпису на таке розпорядження визначається за допомогою кваліфікованої електронної позначки часу та є датою прийняття зазначеного розпорядження. Реєстрація розпорядження про зупинення операцій здійснюється в установленому порядку… У разі неможливості створення розпорядження про відновлення операцій у формі електронного документа таке розпорядження складається у паперовій формі у п'ятьох примірниках (у разі його прийняття органом Казначейства або органом Держаудитслужби - у чотирьох), кожний з яких підписується керівником (заступником керівника) уповноваженого органу, скріплюється печаткою та реєструється в установленому порядку.
  • 2. Розпорядження про зупинення або відновлення операцій, прийняті органом Казначейства, виконуються у день прийняття такого розпорядження.
  • 3. У Порядку зменшення бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів додано пункт 10, який викладено у наступній редакції: «У разі прийняття протягом бюджетного періоду рішень про зменшення бюджетних асигнувань місцеві фінансові органи та головні розпорядники коштів державного бюджету інформують про такі рішення Мінфін до 10 лютого наступного за звітним бюджетним періодом року за формою згідно з додатком».

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 19 січня 2011 р. № 21 і від 17 березня 2011 р. № 255» від 26.01.2022 № 48



УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44176

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді