У Мінрегіоні затвердили ще 26 збірників кошторисних норм у будівництві

Мінрегіон затвердив 26 збірників кошторисних норм України (КНУ) на реставраційно-відновлювальні роботи та вказівки щодо їх застосування. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Як планувати закупівлі на 2022 рік

 У Мінрегіоні затвердили ще 26 збірників кошторисних норм у будівництві

«Ці кошторисні норми передбачають нормативні витрати трудових і матеріально-технічних ресурсів для визначення вартості реставраційно-відновлювальних робіт на об’єктах пам’яток історії та культури. Загалом маємо ухвалити близько 150 збірників КНУ», – зазначила Наталія Козловська.

Зазначимо, отримані на підставі КНУ дані про склад і обсяги ресурсів можуть бути використані для визначення тривалості робіт, складання різної технологічної документації, визначення норм витрат, а також списання матеріалів.

Відтак 26 збірників на реставраційно-відновлювальні роботи, затверджених Наказом Мінрегіону № 322 від 7 грудня 2021 року, стосуються проведення археологічних та земляних робіт, робіт з реставрації та відновлення, що виконуються на пам’ятках історії та культури, історичних будівель, елементів монументального живопису, металевих конструкцій і декоративних елементів, архітектурно-ліпного декору, меблів із цінних порід дерева тощо.

Водночас втратили чинність 26 державних стандартів України, що діяли з 2012 року.

Кошторисні норми є обов’язковими для застосування при визначенні вартості будівництва об’єктів із залучення бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій і кредитів, наданих під державні гарантії.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України



УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
85

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
13476

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
5649

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
412

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді