Статті за темою Відміна торгів

Які наслідки, якщо замовник відмовляється від підписання договору про закупівлю
Іноді, коли замовник вже обрав переможця торгів, він відмовляється від підписання договору про закупівлю з таким потенційним постачальником. Чи правомірно це робити, які наслідки чекають на замовника та що каже судова практика – розглянемо
9646
Чи укладати договір за Особливостями після двох відмін торгів за Законом: відео
Експерт пояснює, чи можна сьогодні укласти прямий договір за Особливостями після двох відмін торгів, які проводили за Законом. Та чи є така можливість після відмін двох спрощених
6405
Скасування закупівлі в електронній системі закупівель (ЕСЗ)
Кожен замовник може зіштовхнутися з необхідністю скасування тендеру. Як це зробити в електронній системі закупівель (ЕСЗ) та як відмінити закупівлю на Прозоро, покажемо на прикладі функціоналу майданчика «Е-Тендер».
7273
Відміна торгів після оголошення переможця: чи можливо
Замовник провів торги, протокольним рішенням визначив переможця. Але через скорочення видатків оголосив про відміну торгів. Знайома ситуація? Тоді для вас — висновки Верховного Суду і наші рекомендації. Вони допоможуть за такої ситуації діяти юридично правильно
9077
Скасування закупівлі без застосування ЕСЗ: правомірні варіанти дій
Через допущені помилки замовники задаються питанням, як скасувати закупівлю без використання електронної системи? Завдання ускладнюється тим, що технічної реалізації в ЕСЗ для цього немає. Тож, як відмінити закупівлю без використання електронної системи й дотримати вимог Закону, роз’яснює експерт.
11202
Чи можна відмовити учаснику переговорної процедури
Під час проведення переговорної процедури закупівлі, як правило, відсутня конкуренція. Тож коли замовнику немає з поміж кого обирати учасника-переможця, ніби, немає й кого відхиляти. Втім, іноді замовники зіштовхуються з необхідністю розірвати стосунки з учасником переговорної процедури ще до укладення договору. Як відхилити учасника переговорної процедури, чи можливо це зробити, — роз’яснює експерт.
1338
Тендер не відбувся через скорочення видатків: що врахувати замовнику
Однією з причин, коли замовник може визнати конкурентну процедуру закупівлі такою, що не відбулася, є скорочення видатків на закупівлю товарів, робіт чи послуг. Однак, через неправильне обґрунтування такої підстави, можна й наразитися на оскарження, й тендер декілька разів відміняти. На що звернути увагу, щоб уникнути небажаних наслідків?
1866
Переговорна процедура після двох відмін
Вам двічі не вдалося провести відкриті торги й плануєте закупити за переговорною процедурою? Будьте обережні, адже за неправомірне проведення «переговорки» — штраф від 25 500 грн. Як підтвердити документально та правильно провести переговорну після відміни двох торгів 2021 роз’яснюємо у статті.
1675