Статті автора Гоголь Марта

Три поради тим, хто збирається оголосити торги
Замовник збирається оголосити відкриті торги для закупівлі окремих видів товарів. Як ліпше це зробити — розділити предмет закупівлі на лоти чи об’єднати товари в одному предметі закупівлі? Коли можна встановити нецінові критерії оцінки тендерних пропозицій?
496
Зміна ціни та кількості товару під час переговорної процедури: правомірно чи ні
Як досвідчені замовники, так і новачки, часто бояться змінювати будь-які положення тендерної документації, адже вважають, що стаття 40 Закону № 922 обмежує їхню можливість вносити зміни. Тому — оголошують переговорну процедуру на річну потребу, а потім зменшують обсяги в додатковій угоді. Однак, чи доцільно так робити? З'ясуйте, чи можна змінювати ціну та кількість під час переговорної процедури після двох відмінених торгів.
4141
Можно ли изменить цену и количество товара во время переговорной процедуры
Как опытные заказчики, так и новички часто боятся изменять какие-либо положения тендерной документации, ведь считают, что статья 40 Закона № 922 ограничивает их возможность вносить изменения. Поэтому объявляют переговорную процедуру на годовую потребность, а затем уменьшают объемы в дополнительном соглашении. Но целесообразно ли это? Выясним, можно ли изменять цену и количество во время переговорной процедуры после двух отмененных торгов.
1060
Ціну за одиницю товару в договорі про закупівлю можна збільшувати тільки на 10%: спростовуємо закупівельний міф
З часом закупівельники доводять деякі робочі завдання до автоматизму й не помічають, як ускладнюють собі життя. Розвінчуємо один з популярних закупівельних міфів щодо коригування ціни в договорі, щоб надалі ви полегшили собі роботу.
658
Чи зобов’язаний учасник надати оригінали довідок за статтею 17 Закону на момент проведення переговорної процедури
Часом замовники плутають, що саме вимагати в учасника, а що — у переможця. Розберемо міф з закупівельної практики, який ускладнює вам роботу сьогодні.
883
Розірвання договору про закупівлю за згодою як підстава для проведення переговорної процедури: міф чи ні
Керуватися чутками в закупівлях, все одно, що спилювати гілку, на якій сидите. Дехто вважає: якщо сторони розірвали договір за згодою, це само собою підтверджує вину постачальника, тому можна проводити переговорну процедуру. Міф це чи реальність, з'ясуємо разом з експертом.
695
5 міфів про закупівлі, які ускладнюють роботу замовника
Навіть найдосвідченіші закупівельники час від часу ускладнюють собі роботу, оскільки не до кінця розуміють законодавчі норми. Спростуємо для вас 5 найбільш поширених закупівельних міфів, про які варто забути. Зокрема пояснимо, як можна діяти під час переговорної процедури та зміни ціни в договорі
591
Змова учасників на торгах. Що робити замовнику?
Чи помічали ви під час торгів змову серед учасників? Такі антиконкурентні узгоджені дії нічого доброго не віщують, адже можуть спотворити результати закупівлі. Як індентифікувати змову? Чи можна відхилити пропозиції учасників, якщо їх змова очевидна? Що робити замовнику, якщо учасник-переможець перебуває у змові з іншим учасником?
1053