Що треба врахувати, щоб закупити капітальний ремонт: шпаргалка для закупівельника

Коли потрібно закупити капітальний ремонт, помиляються не тільки новачки, а й досвідчені закупівельники. Щоб ви не помилялися, скачайте шпаргалку, яка зорієнтує під час закупівлі капітального ремонту
Скачайте шпаргалку, яка зорієнтує під час закупівлі капітального ремонту

Вид предмета закупівлі — роботи

Роботи — це розроблення проєктної документації на об’єкти будівництва, науково-проєктної документації на реставрацію пам’яток архітектури та містобудування, будівництво нових, розширення, реконструкція, капітальний ремонт та реставрація існуючих об’єктів і споруд виробничого та невиробничого призначення, роботи з будівництва об’єктів з розробленням проєктної документації, роботи з нормування в будівництві, геологорозвідувальні роботи, технічне переоснащення діючих підприємств та супровідні роботам послуги, у т. ч. геодезичні роботи, буріння, сейсмічні дослідження, аеро- і супутникова фотозйомка та інші послуги, які включають до кошторисної вартості робіт, якщо вартість таких послуг не перевищує вартості самих робіт (п. 27 ч. 1 ст. 1 Закону № 922).

Скористайтеся безплатним доступом до системи, щоб ознайомитися і зберегти потрібну вам інформацію.

ОТРИМАТИ БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП НА ЦІЛУ ДОБУ

Правило визначення предмета закупівлі

Замовник визначає предмет закупівлі робіт:

  • згідно з пунктом 27 частини 1 статті 1 Закону № 922;
  • за об’єктами будівництва;
  • з урахуванням положень Кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва», затверджених наказом Мінрегіону від 01.11.2021 № 281 (далі — Настанова), а також галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011 «Ремонт автомобільних доріг загального користування. Види ремонтів та перелік робіт», затверджених наказом Державної служби автомобільних доріг України від 23.08.2011 № 301 (п. 4 розд. I Порядку № 708).

Об’єкт будівництва — будинки, будівлі, споруди будь-якого призначення, їх комплекси та частини, лінійні об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

Документ для визначення вартості

Під час визначенні вартості окремих видів капітального ремонту відповідно до ДБН А.2.2-3 кошторисну документацію складають за дефектним актом.

У дефектному акті визначають фізичні об’єми будівельних робіт та умови їх виконання.

(п. 3.10 Настанов)

Дефектний акт: зразок

Договір, який укладають, — договір підряду

За договором підряду

  • підрядник зобовʼязується за завданням замовника на свій ризик виконати та здати йому в установлений договором підряду строк закінчені роботи (обʼєкт будівництва);
  • замовник зобовʼязується надати підряднику будівельний майданчик (фронт робіт), передати дозвільну документацію, а також затверджену в установленому порядку проектну документацію (у разі, коли цей обовʼязок повністю або частково не покладено на підрядника), прийняти від підрядника закінчені роботи (обʼєкт будівництва) та оплатити їх.

Що треба врахувати, щоб закупити капітальний ремонт: шпаргалка для закупівельника СКАЧАТИ ПОВНИЙ ФАЙЛ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді