Чи розміщувати обґрунтування очікуваної вартості, коли закупили через запит ціни пропозиції

Автор
консультант із питань публічних закупівель, Київ
Експерт з публічних закупівель відповідає, чи потрібно розміщувати обґрунтування характеристик, очікуваної вартості на сайті, коли закуповуємо за запитом ціни пропозицій?

«Експертус Держзакупівлі пояснює»‎ — це проєкт, у рамках якого даємо відповіді на начасні запитання закупівельників у короткому відеоформаті

💡 Навчальні відео для закупівельників

У свіжому відеорозясненні:

Чи потрібно розміщувати обґрунтування характеристик, очікуваної вартості на сайті, коли закуповуємо за запитом ціни пропозицій?

Читати відповідь 🔽🔽🔽

«Оскільки у цьому випадку ідеться про виконання вимог Постанови № 710 щодо оприлюднення на власному сайті обґрунтування технічних і якісних характеристик предмета закупівлі, обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, кошторисних призначень, то варто мати на увазі, що відповідно до Постанови № 710 таке обґрунтування оприлюднюється протягом п’яти робочих днів з дати оприлюднення оголошення про проведення процедури закупівлі. На сьогодні Особливості передбачають проведення лише однієї процедури закупівлі — це відкриті торги. Запит ціни пропозицій не є процедурою закупівлі, тому не потребує оприлюднення обґрунтування технічних і якісних характеристик предмета закупівлі, очікуваної вартості предмета закупівлі та кошторисних призначень на власному сайті».

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді