Зразок річного плану закупівель

UA RU
Автор
фахівець з публічних закупівель
Нерідко новачки в закупівлях шукають зразок річного плану, адже за зразком працювати легше. Тож пояснимо, як реалізовано річний план на електронних майданчика та наведемо приклад річного плану закупівель.

 

 

Інформація, яку має містити річний план

Відповідно до статті 4 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII  (далі – Закон № 922) планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель.

У річному плані закупівель обов’язково має зазначатися така інформація:

1) найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія;

2) назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності);

3) розмір бюджетного призначення та/або очікувана вартість предмета закупівлі;

4) код економічної класифікації видатків бюджету (для бюджетних коштів);

5) вид закупівлі та орієнтовний початок проведення:

6) у разі застосування рамкової угоди зазначається:

  • строк дії рамкової угоди;
  • сторона рамкової угоди (замовник або централізована закупівельна організація, яка проводить закупівлю в інтересах замовника).

Слід зауважити, що частиною 2 статті 4 Закону № 922, у вимогах до інформації, яку має містити річний план, не передбачено оприлюднення джерела фінансування, але в електронній системі закупівель одним із таких полів є «Джерело фінансування», для заповнення якого замовник має обрати джерело (або декілька), з яких планується фінансування закупівлі (місцевий бюджет, власні кошти тощо).

 

 

Річний план закупівель: зразок

⚡️ Дев’ять обов'язкових справ для УО, щоб успішно розпочати 2022 рік

 

Реалізація планування на майданчиках

Річний план закупівель та зміни до нього безоплатно оприлюднюються замовником в електронній системі закупівель протягом п’яти робочих днів з дня затвердження річного плану закупівельта змін до нього.

Щоб оприлюднити річний план закупівель на авторизованому електроному майданчику необхідно виконати такі кроки:

  1. Зайдіть до свого кабінету на майданчику
  2. Далі, залежно від інтерфейсу майданчика знайдіть вкладку або натисніть кнопку «Створити план закупівель»
  3. Заповніть необхідну інформацію в електронних полях
  4. Натисніть на кнопку «Створити план» або «Створити чернетку». Останній функціонал дає змогу зберегти план у чернетці та продовжити роботу з ним пізніше.
  5. Після того, як створили план, він переходить у статус «Запланований» та залишається таким поки не буде оголошено або скасовано закупівлю. Увага! Вносити зміни в річний план є можливість тільки, коли він знаходиться в статусі «Чернетка» або «Запланований».

 

 

 

План закупівель: зразок

Щоб продемонструвати, які поля необхідно буде зазначати на майданчику, наведемо приклад річного плану закупівель для умовно вигаданого КП «ЗАКУПІВЕЛЬНИК».

Назва рядка річного плану

Дані ТОВ «ЗАКУПІВЕЛЬНИК»

Зауваги щодо заповнення

Найменування

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗАКУПІВЕЛЬНИК»

 -

Місцезнаходження

Україна, 77777, місто Київ, вулиця Щаслива, будинок 11

 

 -

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань

123456789

 -

Категорія

Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

 -

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності)

Папір А4 500 арк 80 гр (ДК 021:2015:30190000-7 Офісне устаткування та приладдя різне)

 

 -

Розмір бюджетного призначення та/або очікувана вартість предмета закупівлі

238 000 грн

 -

Код економічної класифікації видатків бюджету (для бюджетних коштів)

КЕКВ: 2610 - Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) (у випадку якщо кошти місцевого бюджету або інший, залежно від Замовника).

 

 -

Вид закупівлі

відкриті торги

Або закупівля без використання електронної системи; спрощена/допорогова закупівля; відкриті торги з публікацією англійською мовою; переговорна процедура; переговорна процедура, скорочена; конкурентний діалог; запит ціни пропозиції; укладення рамкової угоди

Орієнтовний початок проведення

січень 2022 р.

Дата, коли має розпочинатися закупівля, а не коли оприлюднено план

Джерело фінансування

місцевий бюджет, 238 000 грн (або якщо декілька джерел фінансування, зазначається сума по кожному, наприклад власний бюджет (кошти від господарської діяльності підприємства) - 100 000 грн; місцевий бюджет - 138 000 грн)

 

 -

Примітка

 -

Тут замовник зазначає інформацію, яку вважає за потрібне. Приміром  номер протоколу затвердження річного плану закупівель, лоти (частини) тощо

 

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді