Як обрати предмет закупівлі та укласти договір про закупівлю водопостачання та водовідведення

UA RU
Автор
фахівець з публічних закупівель
Дізнайтеся, за якими кодами Єдиного закупівельного словника необхідно придбавати ці послуги та як визначити їх очікувану вартість. Скачайте зразки договорів про закупівлю водопостачання та водовідведення

 

Водопостачання та водовідведення: код ДК 

Перш за все, необхідно відзначити, що закупівля послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення здійснюється за окремими кодами Єдиного закупівельного словника.

Розберемося чому. Суть цього криється в поняттях:

  • централізоване водопостачання — це господарська діяльність із забезпечення споживачів питною водою за допомогою комплексу об’єктів, споруд, розподільних водопровідних мереж, пов’язаних єдиним технологічним процесом виробництва та транспортування питної води.
  • централізоване водовідведення — це господарська діяльність із відведення та очищення комунальних та інших стічних вод за допомогою комплексу об’єктів, споруд, колекторів, трубопроводів, пов’язаних єдиним технологічним процесом. 

Оскільки ці поняття різняться, їх не можна об’єднувати в один код ДК 2015.

Скористайтеся довідником, щоб обрати код ДК, коли закуповуєте комунальні послуги

Як обрати предмет закупівлі та укласти договір про закупівлю водопостачання та водовідведення

🔍 Скористатися довідником

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 15.04.2020 № 708 «Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі» відзначено, що предмет закупівлі послуг визначається замовником згідно з пунктом 21 частини першої статті 1 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі - Закон № 922) та за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника. Тож при плануванні закупівлі водопостачання та водовідведення на 2022 рік замовники мають обрати:

  • для послуг з централізованого постачання холодної води — ДК 021:2015: 65110000-7 Розподіл води;
  • для послуг з централізованого водовідведення — ДК 021:2015: 90430000-0 Послуги з відведення стічних вод.

service_slovnik.gif

Перевірте, чи правильно обрали CPV код для свого предмета закупівлі. Скористайтеся автоматизованим пошуком в системі Експертус Держзакупівлі

Скористатися пошуком

Для закупівлі замовнику необхідно визначитися з:

  • обсягами закупівлі послуг з централізованого постачання холодної води;
  • обсягами закупівлі послуг з централізованого водовідведення;
  • очікуваною вартістю закупівлі щодо закупівлі послуг з централізованого постачання холодної води;
  • очікуваною вартістю закупівлі щодо закупівлі послуг з централізованого водовідведення.

Обидві закупівлі обов’язково необхідно додати до річного плану закупівель.

Договір для закупівлі водопостачання та водовідведення       

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» від 05.07.2019 № 690 затверджено форми типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Таким чином, затверджена форма Типового договору застосовується до послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення при укладенні двох окремих договорів.

Варто пам’ятати те, що за основу береться форма типового договору, але замовник та виконавець (надавач) послуги можуть доповнювати його положеннями, які не повинні суперечити нормам передбачених в типовому договорі. Недотримання форми типового договору, встановленої законодавцем, може бути підставою для оскарження (оспорювання) договору чи його положень (частин) в суді.

Скачайте шаблони договорів для закупівлі комунальних послуг

Як обрати предмет закупівлі та укласти договір про закупівлю водопостачання та водовідведення

Скачати шаблони

Закупівля водопостачання та водовідведення на 2024 рік

Про законодавчі зміни в сфері водопостачання та водовідведення, ліцензування виконавців, тарифи, предмет закупівлі & предмет договору, розрахунок очікуваної вартості, обґрунтування технічних та якісних характеристик, вид закупівлі — у роз'ясненні консультанта з публічних закупівель Інни Масляної.

Перейти до експертного роз'янення

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді