В Києві відбулася презентація Звіту про швидку оцінку збитків та потреб для відновлення України

За участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля в Києві відбулася презентація Звіту про швидку оцінку збитків та потреб для відновлення України, розробленого Урядом України спільно зі Світовим банком, Європейською комісією та ООН.

Schkola1.png

Станьте слухачем Вищої школи Закупівельника,

щоб швидко опановувати всі закупівельні зміни в умовах воєнного стану

Це вже друга така оцінка, і вона охоплює період з 24 лютого 2022 р. до 24 лютого 2023 р.

Очільник Уряду України Денис Шмигаль зауважив, що станом на червень минулого року Світовий банк оцінив загальні потреби на відбудову України в 349 млрд доларів. У звіті, який було презентовано, потреби України на відновлення складають вже 411 млрд доларів.

«Через безпрецедентний російський терор наші збитки лише зростають. Ця величезна сума включає в себе далеко не всі руйнування. Адже нам точно не відомо, що зараз відбувається на окупованих територіях, тому немає можливості оцінити потреби для відбудови після деокупації всіх українських земель. Водночас ми розуміємо необхідність розпочати програму відновлення вже цього року», — відзначив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Денис Шмигаль, для швидкої та ефективної реалізації цих проєктів Уряд створив Державне агентство відновлення, яке координує процеси відбудови, та вже визначив п’ять ключових пріоритетів швидкого відновлення на цей рік:

  • енергетика;
  • гуманітарне розмінування;
  • житло;
  • критична і соціальна інфраструктура;
  • розвиток приватного сектору.

«Україна готова до відбудови. Є політична воля, є координація усіх гілок та рівнів влади, є експертна підтримка, є солідарність світової спільноти. Звіт збитків та потреб, який сьогодні презентовано, створює надійний та реалістичний базис, що дозволить нам ефективно реалізувати наш План відновлення», — підкреслив очільник Уряду України.

Денис Шмигаль подякував усій команді, яка працювала над звітом, та наголосив, що оцінка стане фундаментом для національної відбудови.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68611

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
520

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11898

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді