Закупівля проєктної документації для пожежної сигналізації за кошти, заплановані як капітальні видатки

915

Запитання

Замовник на початку року уклав прямий договір на закупівлю послуги з виготовлення проєктної документації з установлення пожежної сигналізації в будівлі, кошти для закупівлі — 32 000 грн заплановані в кошторисі як капітальні видатки. Чи можна у період воєнного стану виконувати та оплачувати цей договір?

Відповідь

На сьогодні, коли йдеться про оплату за договором, замовник має ураховувати постанову КМУ «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 09.06.2021 № 590 (далі — Постанова № 590).

Порядок, який затверджує Постанова № 590, визначає механізм виконання в особливому режимі повноважень Казначейством та органами Казначейства, пов’язаних із казначейським обслуговуванням бюджетних коштів та коштів інших клієнтів в умовах воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Зокрема, у Порядку визначена черговість проведення платежів органами Казначейства за дорученнями клієнтів з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка в умовах воєнного стану.

Зважте, що за видатками спеціального фонду державного та місцевих бюджетів передбачене проведення платежів органами Казначейства на оплату послуг з монтажу, установки та ремонту охоронної та пожежної сигналізації, системи відеоспостереження.

Водночас, пункт 19 Постанови № 590 передбачає проведення платежів за іншими видатками та наданням кредитів. Щоправда, в третю чергу та з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка. Водночас Постанова № 590 не містить заборони щодо капітальних видатків.

Проте ураховуйте, що особливий режим роботи Казначейства в умовах воєнного стану та передбачена КМУ черговість проведення платежів за видатками загального та спеціального фонду державного та місцевого бюджетів може вплинути на затримку фінансування укладеного замовником договору.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Вартість участі у закупівлі

Участь у публічних закупівлях пов'язана з різними витратами, які можуть виявитися значущими для учасників. У цій статті ми розглянемо, які витрати можуть понести учасники, включаючи вартість подання тендерної пропозиції та вартість оскарження в АМКУ. Розуміння цих факторів допоможе більш точно оцінювати свої можливості та готуватись до тендерних процедур з максимальною ефективністю
26

Відкрито набір на навчальну програму «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації ✔️ Юридичного університету Ярослава Мудрого
69

Документи переможця відкритих торгів з Особливостями

Закон України «Про публічні закупівлі» з урахуванням Особливостей № 1178 встановлює окремі вимоги до переможця закупівлі, що замовник має реалізувати у тендерній документації. Пояснимо, які документі та в якому вигляді має надати переможець торгів
5580