Держпрожспоживслужба нагадує про вимоги, яких необхідно дотримувати під час продажу харчових продуктів у літній сезон.

Закупівля за кошти субвенції на харчування
Безпечність харчових продуктів на офіційних агропродовольчих ринках контролюють акредитовані лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.
Лабораторне дослідження харчових продуктів перед продажем є обов’язковим. Це передбачають Гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків, затверджені наказом Мінагрополітики від 19.04.2024 № 1279. Зокрема, харчові продукти рослинного походження досліджують на вміст нітратів та інших шкідливих речовин.
Акредитовані лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи — обов’язкова складова функціонування кожного ринку.
Експертизу перед продажем також проходить продукція домашнього виробництва — молоко, сир, сметана, яйця.
Джерело: офіційний сайт Держпродспоживслужби
У замовників виникає все більше запитань, пов'язаних із освоєнням коштів субвенції на харчування учнів 1—4 класів, які виділяються для закладів освіти
На балансі багатьох замовників для виконання обов’язків є автомобіль — основний засіб, що час від часу потребує технічного обслуговування та ремонту. Часом замовникам важко визначити, за яким кодом ДК потрібно оголосити закупівлю. Розглянемо види поточного ремонту автомобіля та як визначати код ДК для них. Ця стаття стане у нагоді всім замовникам, що утримують автомобілі
Настанова з визначення вартості будівництва затверджена Наказом Мінінфраструктури 01 листопада 2021 № 281. З того часу Настанова зазнала 4-х змін. Скачайте актуальний текст цього нормативного документа разом із додатками
Закон про прозоре будівництво зобов'язує замовників публікувати документи, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси. Скачайте зразок оформлення таких документів
Інформацію про предмет закупівлі медвиробу в електронній системі зазначають за його кодом та назвою відповідно до національного класифікатора НК 031:2024 «Класифікатор медичних виробів». Тож скачайте класифікатор, щоб завжди мати його під рукою