☝️ Як описати технічні характеристики предмета закупівлі: ґайд для закупівельника
Проєкт, зокрема, передбачає:
- нові визначення, як-от: «фальсифікований харчовий продукт», «харчове шахрайство», «веганський харчовий продукт», «вегетаріанський харчовий продукт», «імітаційний харчовий продукт», «ремісничий харчовий продукт», «представлення харчового продукту»;
- упорядкувати сферу маркування та реалізації харчових продуктів;
- запровадити рейтинг дотримання загальних гігієнічних вимог закладами громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами.
Є й інші зміни, які мають:
- зменшити регуляторне навантаження на органи сертифікації органічної продукції;
- передбачити реєстрацію та внесення до Переліку об’єктів санітарних заходів харчові добавки, ароматизатори, харчові ензими, води природні мінеральні, твердження про поживну цінність, твердження про користь для здоров’я;
- посилити вимоги безпосереднього допуску до виробництва продуктів харчування персоналу, який має медичні протипоказання;
- посилити відповідальність за порушення вимог харчового законодавства.
Джерело: Єдиний вебпортал органів виконавчої влади
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.