Врахуйте нові правила організація харчування в закладах освіти та відпочинку
Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково — з огляду на уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. У разі, якщо заклад освіти внесе якісь зміни, має погодити оновлене меню в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби за вимогами Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
У затвердженому меню є технологічна документація на страви та вироби. У ній наведені всі необхідні розрахунки, як-от маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв, процеси приготування та температурні режими.
Джерело: наказ МОЗ «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період» від 05.11.2021 № 2441
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.