МОЗ затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню (далі — меню), яке рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6—7 років у закладах освіти та інших дитячих колективах на осінній період.
Врахуйте нові правила організація харчування в закладах освіти та відпочинку
Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково — з огляду на уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. У разі, якщо заклад освіти внесе якісь зміни, має погодити оновлене меню в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби за вимогами Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
У затвердженому меню є технологічна документація на страви та вироби. У ній наведені всі необхідні розрахунки, як-от маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв, процеси приготування та температурні режими.
Джерело: наказ МОЗ «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період» від 05.11.2021 № 2441
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.
Скачайте готові шаблони від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників