МОЗ затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню (далі — меню), яке рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6—7 років у закладах освіти та інших дитячих колективах на осінній період.
Врахуйте нові правила організація харчування в закладах освіти та відпочинку

Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково — з огляду на уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. У разі, якщо заклад освіти внесе якісь зміни, має погодити оновлене меню в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби за вимогами Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
У затвердженому меню є технологічна документація на страви та вироби. У ній наведені всі необхідні розрахунки, як-от маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв, процеси приготування та температурні режими.
Джерело: наказ МОЗ «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період» від 05.11.2021 № 2441
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.
Медичні вироби класифікуються за різною метою їх застосування. Пояснимо, що врахувати замовнику у закупівлі медичних виробів
В опалювальний сезон одним із найбільш актуальних питань є закупівля теплової енергії. Найчастіше закупівельники вагаються: «Теплова енергія — це товар чи послуга?» Тож з’ясуймо, які законодавчі норми брати до уваги, коли закуповуєте теплову енергію; який вид предмета закупівлі й коли обирати
За кошти державного та місцевого бюджету замовники оплачують товари, роботи та послуги. Оплаті передує укладення договору з постачальником, виконавцем робіт, надавачем послуг. А договір укладають за результатами проведення оборонних та публічних закупівель. В умовах воєнного стану ці закупівлі мають окремі особливості. Розглянемо їх
У замовників виникає все більше запитань, пов'язаних із освоєнням коштів субвенції на харчування учнів 1—4 класів, які виділяються для закладів освіти
На балансі багатьох замовників для виконання обов’язків є автомобіль — основний засіб, що час від часу потребує технічного обслуговування та ремонту. Часом замовникам важко визначити, за яким кодом ДК потрібно оголосити закупівлю. Розглянемо види поточного ремонту автомобіля та як визначати код ДК для них. Ця стаття стане у нагоді всім замовникам, що утримують автомобілі