❗️ Оприлюднено методичні рекомендації щодо особливостей здійснення публічних закупівель органічних харчових продуктів
Обов’язкові закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі
Методичні рекомендації складаються з наступних розділів:
- Вступ.
- Що таке органічна продукція.
- Вимоги до обігу органічної продукції.
- Маркування органічної продукції.
- Застосування нецінового критерію для державної закупівлі органічних харчових продуктів.
- Визначення характеристик предмета закупівлі.
- Підтвердження відповідності.
Наведені методичні рекомендації допоможуть замовникам, які мають потреби у закупівлі органічних харчових продуктів:
- відобразити необхідні відомості у тендерній документації;
- заключити договір на постачання справжніх органічних харчових продуктів, що сприятиме:
- здоровому харчуванню;
- розвитку внутрішнього ринку органічної продукції;
- підтримці місцевих виробників та заходам охорони навколишнього природного середовища.
Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення публічних закупівель органічних харчових продуктів підготовлено Міністерством аграрної політики та продовольства України за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Джерело: Інфобокс Прозорро