Проєкт договору ≠ укладений договір про закупівлю: ризики для замовника

Замовник за результатами процедури закупівлі укладає договір. Переможець хоче уточнити в ньому окремі умови. Чи можуть замовник і переможець внести зміни до проєкту договору, коли підписуватимуть сам договір? Чи мають вони право відступати від проєкту договору? Чи, можливо, учасник мав звернутися з пропозицією змінити проєкт договору в тендерній документації раніше — ще під час тендера? Роз'яснює консультантка з публічних закупівель Ярослава Дуброва.


Проєкт договору ≠ укладений договір про закупівлю: чого чекати замовнику

Ярослава Дуброва

консультантка з публічних закупівель, Київ

Тендерна документація (ТД), з-поміж іншого, повинна містити проєкт договору про закупівлю, де обов’язково зазначений порядок змін його умов.

Відповідно до вимог ТД учасник процедури закупівлі подає замовнику тендерну пропозицію (ТП) — пропозицію щодо предмета закупівлі або його частини (лота).

На якому етапі процедури закупівлі закон дає можливість сторонам погоджувати умови проєкту договору про закупівлю, розміщеного в ТД? Пояснимо детально і окреслимо ризики.

Ризики для замовників

⚡️ На етапі погодження проєкту договору

⚡️ На етапі укладання договору

⚡️ Із практики моніторингів

⚡️ Із судової практики

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оприлюднення додаткової угоди в Прозоро

Чи потрібно оприлюднювати додаткову угоду до договору про закупівлю— питання скоріш риторичне для закупівельника з досвідом. А ось для фахівця-початківця важливо зрозуміти, як внести додаткову угоду в Прозоро, як і в які терміни її слід опублікувати? Покроковий алгоритм з малюнками ми підготували для вас у статті
30958

Додаткова угода до договору зразок

Закон про публічні закупівлі дає можливість замовнику вносити зміни до істотних умов договору лише у виняткових випадках. Якщо зіткнулися з такою ситуацією на практиці під час воєнного стану, вам знадобиться додаткова угода до договору. Ми підготували для вас зразок додаткової угоди, щоб ви знали, на що орієнтуватися
37224

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді