Арештовано підприємця за підозрою у привласненні 40 млн грн на будівництві мосту

Управління Південного офісу Державної аудиторської служби України в Миколаївській області провело моніторинг процедури закупівлі на будівництво мостового переходу через річку Південний Буг

Арештовано підприємця за підозрою у привласненні 40 млн грн на будівництві мосту

Кримінальна відповідальність за перешкоджання діяльності аудиторів

Замовником був Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації.

Проте майже одразу аудитори піддали сумніву спроможність переможця конкурсу – приватного малого підприємства з Київщини – виконати умови закупівлі, тобто збудувати мостовий перехід:

  • по-перше, за результатами моніторингу аудитори встановили, що тендерна документація торгів не відповідала вимогам законодавства;
  • по-друге, переможець не надав на керівника витягу з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості».

Департамент містобудування МОДА не зважив на ці порушення і уклав з приватною фірмою договір на суму майже 44,5 млн гривень.

Надалі, як встановили вже слідчі органи, Замовник перерахував на рахунки малого підприємства понад 39 млн грн. Однак підрядник фактично не виконував робіт, через що керівнику підприємства було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Під час судового засідання було ухвалене рішення застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави на суму 40 млн гривень.

Джерело: офіційний сайт ДАСУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
398

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
319

Вартість участі у закупівлі

Участь у публічних закупівлях пов'язана з різними витратами, які можуть виявитися значущими для учасників. У цій статті ми розглянемо, які витрати можуть понести учасники, включаючи вартість подання тендерної пропозиції та вартість оскарження в АМКУ. Розуміння цих факторів допоможе більш точно оцінювати свої можливості та готуватись до тендерних процедур з максимальною ефективністю
420

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді