НКРЕКП розпочала регуляторну процедуру щодо перегляду граничних цін на ринку електроенергії

1 жовтня 2024 року Регулятор на своєму засіданні прийняв рішення про схвалення проєкту постанови НКРЕКП «Про граничні ціни на ринку «на добу наперед», внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку»

НКРЕКП розпочала регуляторну процедуру щодо перегляду граничних цін на ринку електроенергії

Змінюємо ціну на електроенергію після зміни тарифів

Таким чином Комісія розпочала регуляторну процедуру щодо перегляду граничних цін на відповідних сегментах ринку електричної енергії.

Процедура, зокрема, передбачає проведення відкритих обговорень, під час яких усі зацікавлені учасники ринку електричної енергії матимуть змогу надати свої пропозиції та зауваження. Регулятор в обов’язковому порядку їх розгляне та опрацює.

НКРЕКП звертає увагу, що перегляд граничних цін на ринку електроенергії зумовлений необхідністю забезпечити умови для комерційного імпорту електричної енергії з країн Європи з метою покриття можливого дефіциту потужності в осінньо-зимовий період під час російських терористичних атак на енергосистему.

Вказане рішення НКРЕКП покликане збалансувати енергосистему та забезпечити стабільне електропостачання всіх категорій споживачів. Воно жодним чином не вплине на фіксований рівень цін на електроенергію для населення.

Згідно із проєктом документа, регулятор пропонує з листопада встановити такі граничні ціни на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку:

  • з 00:00 до 07:00 – 5600 грн/МВт-год;
  • з 07:00 до 17:00 та з 23:00 до 24:00 – 6900 грн/МВт-год;
  • з 17:00 до 23:00 – 9000 грн/МВт-год;
  •  мінімальна гранична ціна – 10 грн/МВт-год.

Про дату та час початку проведення відкритих обговорень буде повідомлено додатково на офіційних ресурсах Регулятора.

Джерело: офіційний сайт НКРЕКП

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
44

Закупівля постачання теплової енергії

Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
4729

Закупівля у монополіста

Особливості дозволяють укласти прямий договір, якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання. У тому числі, якщо контрагент займає монопольне становище на ринку. Пояснимо, як підтвердити документально підставу для укладення прямого договору з монополістом
89

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді