БЕБ упередило 1,8 млн грн незаконного відшкодування пільгового ПДВ

БЕБ у місті Києві виявило два підприємства, засновані громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, які з порушенням визначеної законом процедури заявили про бюджетне відшкодування 1,8 млн грн податку на додану вартість.

БЕБ упередило 1,8 млн грн незаконного відшкодування пільгового ПДВ

Кримінальна відповідальність за перешкоджання діяльності аудиторів

Відомості про виявлені ризики аналітики БЕБ скерували рекомендаційним листом до Головного управління Державної податкової служби у місті Києві для проведення контрольно-перевірочних заходів.

Однак ще до початку податкових перевірок зазначені підприємства самостійно скасували заявку на відшкодування податку на додану вартість. Таким чином аналітики ТУ БЕБ у місті Києві упередили спробу незаконного відшкодування 1,8 млн грн ПДВ з бюджету.

БЕБ нагадує, безпідставне відшкодування ПДВ - одне з найпоширеніших фіскальних порушень. Минулого року аналітики Бюро економічної безпеки упередили 2,1 млрд грн незаконного  відшкодування податку на додану вартість.

Джерело: офіційний сайт БЕБ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
8658

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
3199

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
11676

Пов’язані особи в публічних закупівлях 2024

Чи легко встановити, чи пов’язані особи під час тендеру? Не поспішайте відповідати на це запитання. Для початку ознайомтеся з ознаками та прикладами пов’язаних осіб. Вивчіть значущі судові рішеннями та алгоритми дій замовника, у разі встановлення пов’язаності під час проведення закупівлі.
6698

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді