Внесено зміни до Порядку списання обʼєктів державної власності

Кабмін вніс зміни до постанови від 08.11.2007 № 1314 «Про затвердження Порядку списання обʼєктів державної власності».

Внесено зміни до Порядку списання обʼєктів державної власності

ВЕБІНАР. Закупівлі комунальних послуг

Встановлено, що на період воєнного стану зупиняється дія абзаців шостого-восьмого пункту 4 Порядку списання обʼєктів державної власності у разі, коли інформація, що підлягає оприлюдненню, стосується обʼєктів критичної інфраструктури, крім обʼєктів критичної інфраструктури, визначених у пункті 9 переліку секторів критичної інфраструктури (транспорт і пошта).

Зазначеними абзацами визначено, що субʼєкти господарювання, на балансі яких перебуває майно, первісна (переоцінена) вартість яких становить більш як 50 тис. гривень та яке не використовується, у тому числі морально застаріле та фізично зношене, подають щомісяця до 10 числа інформацію про таке майно субʼєктам управління.

Субʼєкт управління з метою ефективного використання та безоплатної передачі такого майна іншим субʼєктам господарювання, що належать до сфери його управління, або іншим субʼєктам управління, оприлюднює отриману інформацію на власному офіційному веб-сайті.

Відсутність протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення інформації стосовно морально застарілого та фізично зношеного майна пропозицій щодо його передачі може використовуватися під час здійснення списання такого майна як підтвердження неможливості його безоплатної передачі в установленому порядку.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарантійний лист про оплату

Гарантійний лист про оплату може знадобитися, щоб підтвердити оплату за надані послуги, поставлені товари, виконані роботи. Скачайте універсальний зразок гарантійного листа про оплату з урахуванням бюджетного законодавства
30

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
63

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
91

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді