НКРЕКП продовжила строки для реєстрації учасників оптового енергетичного ринку

НКРЕКП перенесла термін реєстрації учасників оптового енергетичного ринку з 1 лютого 2024 року на 1 квітня 2024 року.

НКРЕКП продовжила строки для реєстрації учасників оптового енергетичного ринку

Змінюємо ціну на електроенергію після зміни тарифів

31 січня 2024 року НКРЕКП на своєму засіданні затвердила зміни до постанови НКРЕКП від 04 жовтня 2023 року № 1812 «Про затвердження Порядку реєстрації учасників оптового енергетичного ринку» (постанова НКРЕКП від 31.01.2024 № 232). Відповідно до документа, граничну дату реєстрації учасників оптового енергетичного ринку перенесено з 1 лютого 2024 року на 1 квітня 2024 року.

Зазначеними змінами, зокрема:

  • перенесено дату, з якої операції з оптовими енергетичними продуктами можуть здійснювати виключно особи, які зареєструвалися як учасники оптового енергетичного ринку, на 01 квітня 2024 року;
  • розширено способи подачі реєстраційної форми учасника оптового енергетичного ринку для нерезидентів України;
  • удосконалено реєстраційну форму учасника оптового енергетичного ринку, зокрема шляхом викладення коментарів щодо її заповнення українською і англійською мовами.

Станом на 31 січня 2024 року НКРЕКП зареєструвала близько 1800 учасників оптових енергетичних ринків. Разом з тим, за наявною в НКРЕКП інформацією, мають намір зареєструватися як учасники оптового енергетичного ринку для здійснення на оптовому енергетичному ринку операцій з оптовими енергетичними продуктами понад 2500 осіб.

Ураховуючи стислі терміни для реєстрації осіб, які здійснюють операції, пов’язані з оптовими енергетичними продуктами, як учасників оптового енергетичного ринку НКРЕКП просить пришвидшити подачу відповідних реєстраційних форм для реєстрації як учасників оптового енергетичного ринку відповідно до положень Порядку.

Джерело: офіційний сайт НКРЕКП

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4176

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді