Кабмін ухвалив зміни до декількох постанов про оборонні закупівлі

КМУ на засіданні 1 лютого ухвалив постанови, які сприятимуть посиленню українського оборонно-промислового комплексу.

Кабмін ухвалив зміни до декількох постанов про оборонні закупівлі

📽️ Організовуємо закупівельний процес у військовій частині

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до двох постанов. Перша стосується виробників дронів. Друга постанова – це дерегуляція виробництва боєприпасів.

Постанови КМУ стосуються трьох напрямів

  1. Оборонні закупівлі відбуватимуться за конкурентною процедурою через закритий модуль системи Prozorro. Прем’єр-міністр україни пояснив цей крок КМУ так: «Ми вирішуємо одразу кілька завдань. Перше – гарантуємо безперервність, стійкість та керованість постачання нашої армії усім необхідним. Друге – встановлюємо прозоре ціноутворення, коли держава не переплачує, а бізнес отримує прибуток. Третє – встановлюємо запобіжники витоку інформації, яка несе безпекові ризики».
  2. Зміни в ціноутворенні при виробництві БпЛА. Виробники безпілотників надаватимуть уточнення розрахунків ціни в бік зменшення, якщо прибуток перевищує 25%.
  3. Дерегуляція виробництва боєприпасів. КМУ розширив коло потенційних виробників, спростив регулювання, створив чіткі алгоритми – від розроблення до прийому в експлуатацію.

Джерело: офіційний сайт КМУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
173

Методрекомендації щодо закупівель електроенергії: що передбачило Мінекономіки та в чому ризики замовників

Проведемо огляд Методрекомендацій Мінекономіки щодо закупівель електроенергії. Розберемо пропозиції щодо визначення очікуваної вартості, нюанси та ризики тендерної документації, технічних специфікацій, формульного ціноутворення, проєкту договору та умов щодо зміни ціни
299

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді